Power Platform: Release Wave 2 plan 2023

Power Platform: Release Wave 2 plan 2023

De komende maanden wordt release wave 2 voor het Power Platform uitgerold. Net als voorgaande jaren komt er weer een berg aan updates en verbeteringen aan. Wij zijn enthousiast! In deze blog lees je onze top 3 (en een half). De updates die er voor ons het meest uitspringen.

Wat is een Release Wave van Microsoft?🌊

Microsoft brengt nu voor het tweede jaar een ‘release wave plan’ uit voor het Microsoft Power Platform en Microsoft 365 Dynamics. In de tweede releaseversie van dit jaar vind je de nieuwe functies die tussen september 2023 en maart 2024 worden uitgerold. De updates voor het Power Platform gaan natuurlijk over Power BI, Power Apps, Power Apps Pages, Power Automate, Power Virtual Agents en AI Builder. Maar ook zaken als Governance en Security krijgen aandacht.

Je kunt het plan op de website van Microsoft zelf lezen. Hier kun je zowel online door alle stappen lopen, als de PDF downloaden. Let bij het downloaden van de PDF wel op dat er regelmatig updates worden uitgebracht; het kan dus zomaar zijn dat je download niet meer helemaal actueel is. In het totaal vind je er bijna 100 updates die er de komende maanden aankomen.

Onze top 3.5 van Release Wave 2 🏆

Om het een beetje beheersbaar te houden delen wij natuurlijk graag onze top 3 en een half. De ontwikkelingen waar wij het meest enthousiast over zijn.

1. CoPilot voor Formules ⚒️

Het schrijven van Power Fx-formules is niet altijd even makkelijk, vooral als je niet dagelijks programmeert of een programeer achtergrond hebt. Maar met de introductie van CoPilot voor formules in release wave 2 is het maken van complexe formules een stuk eenvoudiger geworden. CoPilot maakt namelijk gebruik van AI (zoals alles momenteel 😉) om je te helpen bij het schrijven van formules. Zeker voor formules die je niet dagelijks gebruikt gaat dit helpen om sneller het gewenste resultaat te bereiken. Met CoPilot omschrijf je met behulp van taal of door voorbeelden te geven wat je wil, en CoPilot geeft je de juiste formule terug. Deze functionaliteit was voorheen beschikbaar via Power Apps Ideas, maar is bijgewerkt en gecombineerd met CoPilot om een consistente en uniforme ervaring te bieden. Onze extra ‘halve’ tip: met de aankomende veranderingen rondom het navigeren van ‘named formulas’ in de Power Apps Studio wordt het nog makkelijker om met formules te werken.

2. Power Pages en Samenwerken 💬

Vaak wordt er met een heel team gewerkt aan het bouwen van Power Page s. Tot nu toe moesten Power Pages makers het doen met ‘chats’ of e-mails om samen te werken. Met de introductie van commentaarmogelijkheden voor Power Pages in release wave 2 is er echter een nieuwe manier van samenwerking ontgrendeld. Door opmerkingen rechtstreeks in de Power Pages achter te laten, kunnen teamleden eenvoudig in real-time weten met wie ze samenwerken, feedback delen en beoordelingen aanvragen tijdens het ontwikkelingsproces van de website. Wel zo fijn als je met meerdere mensen aan Power Pages projecten moet werken!

3. Langlopende processen⏳

In release wave 2 is een echte gamechanger voor langlopende bewerkingen aangekondigd, daarmee bedoelen we flows die meer tijd nodig hebben om te voltooien. Voorheen mochten Power Automate flows maximaal 30 dagen lopen. In de nieuwe situatie kun je flows maken en uitvoeren die langer dan 30 dagen duren, zonder dat je ze over meerdere cloudstromen hoeft te verdelen. Het maken van langlopende processen wordt dus een stuk eenvoudiger. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het verdelen van je logica of het omgaan met meerdere flows om het gewenste resultaat te bereiken. Dus: zeg vaarwel tegen het gedoe van het verdelen en beheren van meerdere flows en zeg hallo tegen een meer gestroomlijnde en naadloze automatiseringservaring.

Kortom, ook in deze release wave zitten weer mooie ontwikkelingen die het werken met het Power Platform nog leuker maken.

Join ons team

Bij Blis Digital houden we ons dagelijks bezig met het bedenken, ontwerpen en bouwen van oplossingen die voor onze opdrachtgevers mission critical zijn en bepalend zijn voor hun toekomstig succes. Dit doen we met hele, hele goede mensen. Ook onderdeel uitmaken van ons team? Bekijk de openstaande vacatures; Power Platform Developer & Power Platform Consultant.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht