Terugblik op Ignite Nederland 2023

Terugblik op Ignite Nederland 2023

Het nieuwe jaar is dé tijd voor een frisse start en goede voornemens. Wat past daar beter bij dan een terugblik op Microsoft Ignite Nederland 2023 in Den Haag? Het bijna complete Low-code team van Blis was erbij om de nieuwste ontwikkelingen binnen de Microsoft 365-wereld te ontdekken. Met name de aankomende innovaties van CoPilot stonden centraal. Graag delen we onze hoogtepunten met je. 

Een sfeer om U tegen te zeggen 

We waren ongelooflijk enthousiast om aanwezig te zijn, vooral omdat het voor sommigen van ons de eerste keer was. De sfeer op het evenement was super. Een bruisende omgeving vol gepassioneerde techliefhebbers. De inspirende sessies, van technische deep-dives tot visionaire presentaties, boden een schat aan kennis en inzichten. CoPilot stal daarbij dus vaak de show. 

Azure Open AI Studio 

Een hoogtepunt waren alle ontwikkelingen rondom Azure Open AI Studio. Deze tool maakt het mogelijk om je eigen ‘CoPilots’ te ontwerpen. Je kunt door configuratie (en bijna zonder code) integratie van eigen data in een CoPilot realiseren. Zo maak je eenvoudig oplossingen voor de specifieke problemen van jouw organisatie. Zo kun je eenvoudig een CoPilot maken voor recepten, of juist op basis van je ‘kennisbank’ met alle handleidingen die je al hebt.  

Zoals met alle AI-toepassingen, vergt Azure Open AI Studio nieuwe skills. We moeten leren om goede opdrachten te geven en de resultaten van AI te checken en bij te sturen. Dit vereist inzicht van ons als ontwikkelaars voor optimale resultaten.   

CoPilot Studio en Custom Connectors 

We kijken verder dan alleen Azure Open AI. We zijn ook enorm enthousiast over de mogelijkheden van CoPilot in combinatie met Custom Connectors om onze eigen data te ontsluiten. Binnen Microsoft 365 CoPilot, of juist met de CoPilot Studio! Deze technologie stelt ons in staat om een diepere integratie van onze data te realiseren. Door data en CoPilots te koppelen kun je eenvoudiger vragen stellen over de data, of juist nieuwe inzichten opdoen op basis van data die er al is.

Zo kun je eenvoudig een CoPilot maken voor een eigen API of koppelen met systemen die geen standaard integratie hebben. Denk bijvoorbeeld aan het ontsluiten van een maatwerk systeem waarin de lunch wordt bijgehouden. Door hier een custom connector op aan te sluiten kun je vragen stellen over de historische gegevens, of eenvoudig via een CoPilot een nieuwe lunch registreren.  

Data als basis van Innovatie 

Elk succesvol AI-project start bij de basis: de juiste data. Datakwaliteit en -retentie zijn cruciaal, en hier speelt OneLake een sleutelrol. Dit platform voor datamanagement helpt ons om data efficiënt te verzamelen, op te slaan en te beheren. Met zijn geavanceerde mogelijkheden voor dataretentie zorgt OneLake ervoor dat onze data niet alleen veilig en toegankelijk is, maar ook dat deze voldoet aan de relevante compliance-eisen. Dit vormt een solide fundament voor onze CoPilot en Custom Connector initiatieven, duidelijk iets waar we ook mee moeten gaan experimenten 


Meer weten over AI assisted development?

De opkomst van AI brengt een revolutie teweeg in softwareontwikkeling. Wil jij weten waar je kunt beginnen? En hoe je AI in jouw ontwikkelproces kunt integreren? In onze blog duiken we dieper in de nieuwste AI-tools en bespreken we de kracht en de zwaktes.

Lees blog:  Toekomst van softwareontwikkeling met AI

 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht