Rotterdam Marathon 2023

Rotterdam Marathon 2023

Mijn verslag van de Rotterdam Marathon 2023

Na de 41ste editie van de marathon van Rotterdam gelopen te hebben met een PR van iets boven de 3 uur en een kwartier had ik met een goede vriend afgesproken dat we de marathon onder de drie uur zouden gaan lopen. Op papier zou het mogelijk moeten zijn en  en klinkt het vrij eenvoudig, opbouwen naar een volume van 80km per week met daarin genoeg variatie van tempo/hartslag. Oja, ik moest vorig jaar nog wel even 5 full distance triathlons afwerken en vind het af en toe ook nog wel leuk om een MTB marathon in de winter te doen, of een Ultra run, of een fietstocht van 24 uur. Moet allemaal kunnen. Fout! Die 80km per week kwamen er niet, met enige moeite kwam ik zo rond de 70km per week en zaten mijn benen 3 weken voor de marathon tegen het randje van blessures aan.

Afijn afgelopen weekend vond de 42ste editie van de mooiste plaats. Dit jaar had Blis Digital maar liefst 5 personen op de wandeling, 4 estafette teams van 4 man en 5 strijders op de hele. Supporters, muzikanten, coaches, sponsoren en uiteraard de lopers zelf reisden massaal naar het grootste sport evenement van Nederland. De treinen en metro’s waren bomvol. Zaterdag namen 5 collega’s deel aan de Marathon Rotterdam walk, niet iedereen kan/wil hardlopen dus dan is dit een leuk en gezond alternatief om toch deel te nemen. Op zondag was de marathon. Voor mij de 4e keer, voor sommigen de 10de of zelfs de 20ste (super masters) en voor vele andere de eerste. Routine: 6:00 wakker worden, 7:00 een half pak ome Jan pannenkoeken naar binnen harken en wegspoelen met 2 bakken koffie, 8:00 trein naar Rotterdam CS, 8:45 startnummer ophalen, 9:00 omkleden, 9:30 warm lopen, 10:00 kapot gaan.

“Het 21.1 km punt net boven 1:30 gepasseerd, in mijn hoofd dacht ik nog even dat het mogelijk zou zijn om onder de 3:00 te lopen (funny guy)”

Dit jaar stond ik voor de eerste keer in vak 1 met alle andere hardloop kanonnen. Niet meer onnodig inhalen, gewoon lekker mee lopen met de rest. Na 3km haalde ik de hazen van 3:10 in, dat geeft de burger moed! Op 8km nog even zwaaien naar het eerste estafette wissels van Blis. Op 18 km nog Patrick gespot met zijn djembe band. Het 21.1 km punt net boven 1:30 gepasseerd, in mijn hoofd dacht ik nog even dat het mogelijk zou zijn om onder de 3:00 te lopen (funny guy). Weer even zwaaien naar de tweede estafette wissels van Blis, en dan op naar de Erasmusbrug en het gevreesde Kralingen. Na 30km stond de man met de hamer te wachten, focussen op een soepele tred en proberen om het tempo vast te houden. De 3e wissels van Blis niet meer gespot vanwege tunnelvisie, of ik was te snel. Na 35km, the legs say NO, het punt waarop de spieren het af laten weten. Na 38km werd ik ingehaald door de pacers van 3:10, ik riep nog dat ze af moesten remmen. Ze luisterden niet, dan maar gewoon uitlopen. Uiteindelijk na 3:11:44 over de finish gekropen. Goed voor een Blis Digital record op de marathon van Rotterdam, het record op de marathon en de < 3:00 komen nog wel… 😉

Na de marathon nog even gezellig bijkletsen met collega’s bij het Wester paviljoen. Richard vroeg of ik tevreden was met het resultaat. Op de dag zelf ga je niks meer kunnen doen aan de voorbereiding (of dat nu goed of slecht is) je kunt gegeven de omstandigheden alleen je uiterste best doen. Ik heb alles gegeven, alleen mijn benen waren nog niet sterk genoeg om het vol te houden tot het eind. Volgend jaar weer older, stronger & faster. Meer tijd nemen voor de voorbereiding en geen rare afleidingen. Eenmaal thuisgekomen deed ik mijn sokken uit en bleek ik een mega bloedblaar op mijn grote teen te hebben, mijn dochter vond het ranzig. Ze zei dat ze zelf nooit zoveel zou rennen, wat is daar nou leuk aan! Tja.

Alle supporters bedankt voor de motivatie, Martijn bedankt voor de organisatie!

 

Foto: https://unsplash.com/photos/QDv-uBc-poY 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht