Onze Top 3,5 van Build 2022

Onze Top 3,5 van Build 2022

Nummer 1️⃣ kan niet anders zijn dan Express Design

De highlight van de Microsoft Build 2022 die er volgens ons het meeste uitsprong was Express design. Express design maakt het mogelijk om op basis van AI-techniek een tekening of wireframe te uploaden en hier direct een Power App van te laten genereren. Het voordeel hiervan is dat je geen inhoudelijke kennis van AI-modellen of techniek nodig hebt; alleen het uploaden van een schets of Figma is voldoende om te beginnen.

 

Hoewel de techniek niet helemaal nieuw is (zo was er ook Sketch2Code) is het een boeiende ontwikkeling. Bij Blis maken we veel gebruik van Figma voor het uitwerken van wireframes en door deze ontwikkeling kunnen we nog sneller klikbare prototypes in de context van Microsoft Teams of andere diensten van Microsoft 365 aanbieden.

Meer lezen over Express Design

Robotic Process Automation in Azure VM´s als nummer 2️⃣

Met Robotic Process Automation (RPA) kun je zelf handmatige processen automatiseren. Het voordeel hiervan is dat je door jouw acties op te nemen en later af te stellen je niet langer zelf aanwezig hoeft te zijn. Zeker bij oudere legacy systemen kan het interessant zijn om op deze manier te automatiseren. Vaak zijn daar namelijk geen API’s voor beschikbaar en is er alleen een gebruikersinterface waarmee verbonden kan worden.

Tot op heden moesten deze processen echter altijd worden uitgevoerd op een fysieke computer en moest je er zelf bij aanwezig zijn. Met de laatste ontwikkelingen is het nu (in preview) mogelijk om deze RPA-processen ook in Azure te laten uitvoeren. Op die manier hoef je niet meer zelf achter een computer te zitten kun je het proces starten en gewoon doorwerken, of toch koffie ☕ gaan drinken.

Meer lezen over Robotic Process Automation

Op nummer 3️⃣ Power Pages

Met de doorontwikkeling van Power Apps Portals naar Microsoft Power Pages kun je eenvoudig self-service pagina’s aanbieden aan klanten. Of je nu gebruik wil maken van de bouwblokken uit het Power Platform, of toch volledige controle wil over de opmaak, met Power Pages heb je alle infrastructuur tot je beschikking. Een registratieformulier delen waarop klanten afspraken met je kunnen maken? Een oplossing waar nieuwe medewerkers de benodigde informatie kunnen registreren voor ze aan de slag gaan? Of toch een plek waar je jouw klanten snel inzicht wil geven in informatie die van hen bekend is?

Met Power Pages maak je dit snel mogelijk! Lees hier meer over Microsoft Power Pages.

Als laatste nog een half puntje ?

Er is eindelijk een heus Power Platform Icoon beschikbaar. Dat doet het natuurlijk goed in marketingmateriaal! Maar het Power Platform icoon is ook fijn om te gebruiken in slides met uitleg over de verschillende bouwblokken vanuit het Power Platform.

Wij vinden het een mooi toevoeging die goed past bij de andere iconen. Maar we twijfelen nog wel of hij zich leent voor een tattoo 😉 Wat vinden jullie?

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht