Waarom je PeopleSoft moet integreren met de rest van je applicaties
PeopleSoft van Oracle: het is een van de meest succesvolle on-premises ERP-systemen ter wereld. Voor veel van onze klanten is het de ruggengraat van hun organisatie en dus 100% mission critical. Wij beheren het systeem voor ze en we helpen ze innoveren op het stabiele platform van PeopleSoft. Dat doen we door PeopleSoft te combineren met het Microsoft Power Platform. Die combinatie zorgt voor stabiliteit én snelle innovatie.
Niet méér, maar mínder maatwerk
Als organisatie, en zeker als beheerder of IT-manager, wil je niet méér, maar mínder maatwerk in PeopleSoft. Want dan kost het veel minder moeite om je omgeving betrouwbaar, veilig en up-to-date te houden. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Tegelijkertijd dagen we onze klanten uit om te blijven innoveren. Want PeopleSoft mag dan de betrouwbare IT-ruggengraat van je organisatie zijn, het kan niet de hedendaagse gebruikerservaringen bieden die je organisatie nodig heeft en waar je gebruikers om vragen.
Innoveren met minder maatwerk
We leven inmiddels in een mobile-first wereld, maar het ontsluiten van on-premise PeopleSoft-implementaties naar die wereld blijkt complex. Onderweg een onkostendeclaratie invoeren? Dat is lastig, vooral op mobiele apparaten. Gebruikers van nu zijn gewend aan de snelheid, wereldwijde bruikbaarheid en soepele ervaring van hun smartphone en ze verwachten die ook van hun business-apps. Microsoft Power Platform, deel van de Microsoft 365-omgeving waarin de meeste bedrijven hun kantoorautomatisering doen, maakt het mogelijk om PeopleSoft te integreren met Microsoft 365 en andere cloud-apps. Dat geeft je een manier om snel te innoveren, zonder maatwerk te bouwen in PeopleSoft. De combinatie PeopleSoft en Power Platform zorgt dus voor snelle innovatie, betere medewerkerservaringen en lagere beheerkosten, terwijl al je data in de veilige Oracle- en Microsoft-omgevingen blijft.
Waarom je je ERP moet integreren met de rest van je applicatielandschap
Steeds meer organisaties kiezen ervoor om customizations niet door te voeren in de kernsystemen, maar daarbuiten. Daarmee dwingen ze zichzelf wel om hun ERP-data beschikbaar te maken voor andere systemen en om op zoek te gaan naar een nieuwe plek voor het bouwen van bedrijfsprocessen en medewerkerservaringen. Daarvoor hebben ze vier belangrijke redenen:
- Kostenbesparing. Het bouwen van maatwerk in een ERP-pakket krijgt meestal de vorm van een IT-project met een ‘waterval’-opzet. Met alle kosten en risico’s die daarbij horen. Ook het onderhoud ervan kost tijd en geld. Door PeopleSoft-installaties zo standaard mogelijk te houden maken bedrijven efficiënt gebruik van hun schaarse PeopleSoft-specialisten en houden ze de kosten onder controle.
- Mobiele toegankelijkheid. Het is door security-beperkingen vaak lastig om PeopleSoft te ontsluiten naar mobiele devices. Maar dat is ook eigenlijk niet wat je wilt. Je wilt gebruiksvriendelijke mobiele ervaringen bieden voor hele specifieke functionaliteiten en processen, zoals het invoeren van declaraties. Met dit soort taakgerichte, gebruikersvriendelijke en geoptimaliseerde apps voldoe je aan de verwachtingen van moderne gebruikers.
- Makkelijk doorvoeren van updates en upgrades. Hoe meer maatwerk er in je omgeving zit, hoe meer er mis kan gaan bij het doorvoeren van updates. Customizations moeten getest worden tegen de nieuwe versie en misschien aangepast. Dat kost tijd en geeft risico’s. Als maatwerk op deze manier upgrades tegenhoudt, snijd je jezelf ook functioneel in de vingers, omdat nieuwe standaardfuncties later – of helemaal niet – beschikbaar komen.
- Betere samenwerking met de business. Vrijwel alle IT-afdelingen die we spreken voelen een sterke behoefte om sneller en beter te reageren op wensen van de business, hun uiteindelijke ‘klant’. Meedenken, nieuwe functies snel uitrollen, feedback verzamelen en itereren in een agile en multidisciplinaire manier van werken is de nieuwe norm voor development. Die snelheid en wendbaarheid halen ze niet als ze alles in PeopleSoft moeten ontwikkelen.
Veilig integreren tussen PeopleSoft en Power Platform
Als je je ERP integreert, werk je met bedrijfsdata buiten je kernsystemen. Dus moet je jezelf kritische vragen stellen over databeveiliging. Dit is een andere belangrijke reden dat wij graag met Power Platform werken: het ‘leeft’ in je bestaande Microsoft-omgeving, waar je security-voorzieningen die je al hebt makkelijk kunt hergebruiken.
De meeste bedrijven die met Power Platform aan het werk gaan, hebben een Microsoft 365- en SharePoint-omgeving waar de security al goed geregeld is. Zo hoef je bij innovaties op het Power Platform nauwelijks werk te doen voor het implementeren van databeveiliging. Je bepaalt met een vinkje wie er bij je nieuwe chatbot of app kan, of je definieert een specifieke gebruikersgroep. Verder hoef je niet veel te doen. Alle data die door je Power Platform-toepassingen heengaat is net zo goed beveiligd als alle ander documenten en communicatie op Teams, OneDrive en SharePoint.
Dat er in deze opzet veel automatisch geregeld is, betekent trouwens niet dat je je niet met security bezig hoeft te houden. In tegendeel: bij alles wat je bedenkt, ontwerpt en uitrolt moet je nadenken over waar de data heengaat, wat de risico’s zijn en hoe je die risico’s gaat uitsluiten: security by design.
Bij Blis Digital integreren wij PeopleSoft met Power Platform voor oplossingen die bedrijfsprocessen drastisch verbeteren. Je leest er alles over in de whitepaper ‘Hoe PeopleSoft en Power Platform samenwerken’.