Ontdek de PeopleSoft Manager: Performance & Health

Ontdek de PeopleSoft Manager: Performance & Health

 In mijn vorige blog “Observability met Elastic” besprak ik hoe de complexiteit van IT-landschappen toeneemt door de integratie van steeds meer apps en verschillende architecturen. Maar met de juiste tools en kennis kun je nog steeds piekfijn inzicht krijgen in de performance en health van alle componenten in de keten. Onze PeopleSoft Manager is daar een voorbeeld van.  

Wat is de PeopleSoft Manager: Performance & Health? 

Deze tool is een 360-graden Observability oplossing die (op dit moment nog) is toegespitst op PeopleSoft. Je krijgt hiermee volledig inzicht in de beschikbaarheid, prestaties en gezondheid (zowel functioneel als technisch) van jouw PeopleSoft-stack. Of je PeopleSoft nu on-premises, via IaaS, of op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) host. 

De oplossing is gebouwd binnen de Elastic-stack, waarbij we gebruikmaken van zowel de geavanceerde Analytics- als de Observability-functionaliteiten. Door middel van de vele visualisaties, een heldere indexering en een overzichtelijk management dashboard als startpunt kunnen we inzichten vanaf het workstation tot aan de database tot in detail weergeven en analyseren. Maar ook toekomstige trends voorspellen en complexe informatie over elkaar heen projecteren. 

Wat monitoren we? 

We mixen het beste van PeopleSoft en Elastic om niet alleen een blik te werpen op de systemen, maar ook diep in de applicatieprocessen te duiken. We focussen op belangrijke gebieden zoals beschikbaarheid, performance load, gebruikersactiviteiten en procesbeheer. Daarnaast houden we zicht op data zoals sizing, spend en zelfs CO2-uitstoot op hoofdlijnen, afhankelijk van de behoefte. 

Beschikbaarheid en stabiliteit staan bovenaan de lijst voor onze klanten. Daarom beginnen we ons dashboard ook met een ‘availability’ knop. Hiermee zie je meteen hoe het staat met de beschikbaarheid van de applicatie, tot aan de minuut nauwkeurig, en zelfs terugkijkend tot jaren geleden.

Check-ups en performance tracking 

Na ‘availability’ komen ‘performance’, ‘functional health’ en ‘technical health’ aan bod. Voor elk van onze klanten berekenen we scores om te laten zien hoe gezond hun systemen zijn. Hoe dichter bij de 100%, hoe beter alles draait. 

Op basis van zowel de gezondheidsscores als individuele statistieken uit de systemen, zetten wij Elastic Machine Learning in om afwijkingen in de data op te sporen. Deze twee metrics werken samen om potentiële problemen binnen de omgeving te identificeren en te voorspellen. Kort samengevat: een pijnlijke knie hoeft nog geen bedreiging te zijn voor je algehele gezondheid. Juist dit onderscheid geeft de inzichten die nodig zijn voor kwalitatief de juiste monitoring. 

Diepgaande PeopleSoft monitoring 

Terug naar PeopleSoft. Op het niveau van PeopleTools, monitoren we elementen zoals de Integration Broker, de Process Scheduler, en de Life Cycle Management-status. We houden ook toezicht op functionele instellingen en transacties die vastlopen in interface- of staging-tabellen. Dit aspect van onze tool is continu in ontwikkeling, met plannen om meer controles toe te voegen naar gelang wensen vanuit onze klanten. 

Welke resultaten laten we zien en hoe? 

Om deze data meetbaar en rapporteerbaar te maken implementeren we de Service Level Agreements van onze klanten in deze tool. De Elastic-standaard functionaliteiten die wij hiervoor inzetten zijn de onlangs geïntroduceerde Service Level Objectives (SLO’s). Deze SLO’s stellen per SLA-afspraak duidelijke en meetbare doelstellingen vast om onze SLA-resultaten overall te monitoren.  

Deze resultaten geven we in zeer heldere dashboards weer, per onderdeel gecategoriseerd. Deze dashboards zijn door de gebruiker uit te breiden of her in te delen. Ook kan de gebruiker per visualisatie inzoomen tot op detailniveau, downdrillen naar andere visualisaties met meer detailniveau en ook historie tot soms jaren terug ophalen.  

Hoe hangt de vlag er morgen bij? 

Maar het sterke punt van Elastic is en blijft het weergeven van prognoses op basis van de aanwezige data. Via machine learning berekenen wij de baselines die als uitgangspunt nodig zijn voor het berekenen van deze prognoses. Ook met deze SLO’s kunnen we vooruit kijken of we aan het einde van de maand de afgesproken Service Level Agreements (SLA) zullen halen. En dus hebben we de mogelijkheid tijdig in te grijpen of bij te sturen. 

Zoals je kunt lezen ben ik ontzettend enthousiast over dit product. Het leest zo logisch maar om tot een hele compacte, maar ook complete en correcte tool te komen tussen ERP en Elastic is er behoorlijk wat denkwerk én ervaring ingezet. Maar nu hebben we wel een tool die gebaseerd is op een ijzersterk Elastic-fundament, die we zelf beheren en dus ook kunnen blijven doorontwikkelen. 

Blik op de Toekomst 

PeopleSoft is slechts het begin. We zijn van plan deze tool ook voor andere applicaties te implementeren, steeds met datzelfde sterke fundament van Elastic. 

Vraag je uiteindelijk naar mijn favoriet? Dit blijft het management dashboard. In dit dashboard zie je in één oogopslag de performance en health van alle componenten grafisch weergegeven. Dit is als een schilderij aan de muur zo fraai, en nog heel informatief ook. Het ontzorgt onze klant in hoge mate want we geven het inzicht niet alleen voor vandaag maar ook voor morgen en alle dagen erna.  

Bent je benieuwd naar onze PeopleSoft Manager?

We presenteren onze tool op de komende AppsConnected24 op 6 juni aanstaande in Ede.

Daarnaast kun je voor meer informatie contact opnemen met:
Cees Schrijen, Accountmanager Blis Enterprise IT
c.schrijen@blisdigital.com | 06-17503107 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht