Onze highlights van Microsoft Ignite 2022

Onze highlights van Microsoft Ignite 2022

De afgelopen periode hebben we onze hoogtepunten en dingen die zijn opgevallen al gedeeld op de Ignite Afterparty van de Lowlands en de Power Addicts community.

De vijf belangrijke thema’s van de Ignite

Zoals altijd wordt tijdens belangrijke events van Microsoft de sessie met aankondigingen opgehangen aan belangrijke thema’s. De thema’s van 2022 waren als volgt:

  1. Be data-driven and optimize with Azure
  2. Deliver efficiency with automation and AI
  3. Innovate with a cloud developer platform
  4. Re-energize your workforce with Microsoft 365
  5. Protect everything, everyone, everywhere

Onze top drie (en een half) van de Microsoft Ignite

Tijdens de Ignite Afterparty werden ook deze onderwerpen gebruikt om de verschillende sessies aan te relateren. Samen met Femke Cornelissen heeft Albert-Jan het gehad over de business producitvity kant van al het nieuws. Alleen al rond dit thema waren 40 belangrijke dingen te melden en zelfs wel 379 aanpassingen in de vorm van losse nieuwsberichten, blogs en samples van Microsoft. Wat ons betreft was er een duidelijke top drie (en een half).   

1. Co Pilot for Power Automate

Met deze AI functies wordt het mogelijk om te omschrijven wat jouw flow zou moeten doen om vervolgens deze geconfigureerde flow voorgesteld te krijgen. Niet meer zoeken welke stappen er allemaal mogelijk zijn, maar direct als ‘maker’ beschrijven wat er moet gebeuren. Dit maakt het voor veel ‘makers’ makkelijker om te beginnen. Als dit het begin gaat zijn om met behulp van de AI mogelijkheden oplossingen te bouwen klinkt dat zeker veelbelovend.  

Meer informatie over Co Pilot voor Power Automate

 

 

2. Cards in the Power Platform

De mogelijkheden om Adaptive Cards te bouwen met het Power Platform zonder complexe JSON maar met een handige editor. Op die manier maak je snel ‘mini’ apps die je in Microsoft Teams kunt gebruiken om informatie en input te verzamelen, of juist belangrijke mededelingen te sturen.

Meer informatie over Cards in het Power Platform

 

 

3. Microsoft Loop

Nu met een eigen app en meer integratie mogelijkheden wordt het nog makkelijker om samen te werken in minder formele projecten. Snel met elkaar wat afstemmen, maar wel een takenlijstje nodig? Met loop kun je zowel samen werken als deze informatie gebruiken in Adaptive Cards en Loop components in bijvoorbeeld Teams of Word. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden want veel van deze zaken zijn nu in private preview.

Lees hier meer over Microsoft Loop Private Preview

3,5. Teams Channel 2.0

De laatste is misschien wat minder schokkend maar maakt het samenwerken en communiceren binnen Microsoft Teams wel een stuk prettiger en valt dus maar half in de top drie ?. Het wordt makkelijker om belangrijke berichten in kanalen te ‘pinnen’, en daarmee snel belangrijke informatie voor iedereen toegankelijk te houden als het wat drukker wordt qua informatie. Daarnaast is het straks ook mogelijk om aankondigingen te doen in kanalen die visueel wat meer mogelijk maken.

Alle details over het Teams Channel 2.0

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht