Low code oplossing voor het delen van successen

Low code oplossing voor het delen van successen

Bij Blis zijn we altijd op zoek naar manieren om ons werk slimmer te maken. En daar speelt ons compacte – maar krachtige – datawarehouse een hele belangrijke rol in. In deze blog laat ik zien hoe we met behulp van low code en de juiste tools onze data de baas zijn en successen delen met onze collega’s. Klinkt goed toch? Lees snel verder. 

Wat is een datawarehouse? 

Klinkt fancy, maar een datawarehouse is eigenlijk gewoon een slimme plek waar we al onze belangrijke informatie verzamelen. Of het nu gaat om klantgegevens, hoeveel uur we aan iets werken of wat we nog moeten factureren, alles komt samen. Door handige koppelingen met onze ERM- en ERP-systemen hebben we een berg aan data. Die data halen we op via de beschikbare API’s en slaan alles op in een SQL-database. 

Toveren met data: Azure Logic Apps 

Oké, we hebben dus al die data, maar wat doen we ermee? We zetten Azure Logic Apps in om die brij aan informatie om te toveren tot iets wat we echt kunnen gebruiken. Zo leggen we bijvoorbeeld relaties tussen bedrijven, contactpersonen en projecten. Daarnaast helpt het ons met de databasenormalisatie waardoor we gegevens efficiënt opslaan. Op basis van al deze gegevens hebben we een PowerBI Semantic Model gemaakt waarin alle data als bruikbare informatie beschikbaar is, en zo kunnen we essentiële Power BI-rapportages maken die dienen als verslaglegging en als sturingsmiddel.   

Successen delen via Microsoft Teams 

We vinden het belangrijk dat onze collega’s op de hoogte zijn van wat er speelt. En een van die dingen is dat we graag delen welke nieuwe projecten er ‘gevallen’ zijn. Oftewel: onze successen. Daarom hebben we iets cools gemaakt met Azure Logic Apps en de Adaptive Cards voor Microsoft Teams.  

Elke dag controleert een Azure Logic App automatisch welke nieuwe deals er in de SQL-database staan en zoekt daarbij de relevante informatie op, zoals de verwachte startdatum. Voor elke deal genereert de Logic App een Adaptive Card, die automatisch wordt gepost in een Microsoft Teams Channel. Deze kaart bevat essentiële informatie over de klant, het type opdracht en administratieve gegevens. 

 

De voordelen 

Het leuke van deze oplossing is dat iedereen op de hoogte is van onze successen, ook de collega’s die niet in Power BI rapportages naar informatie zoeken. En, het delen van successen draagt natuurlijk ook bij aan het groepsgevoel. De adoptie is hoog omdat iedereen met Teams werkt. 

Een mooie bijvangst is dat de oplossing ons een hoop tijd bespaart, omdat we niks handmatig hoeven bij te werken. 

Wil jij ook de efficiëntie van je werkzaamheden verbeteren en herhalende taken automatiseren? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden, of boek een demo! 

Ik wil graag meer weten

 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht