Case

Blinqx: TDD’s voor solide investeringen 

Blinqx: TDD’s voor solide investeringen 

Voor Blinqx, een aanbieder van een groeiend portfolio SaaS-oplossingen voor de dienstensector met in totaal meer dan 100.000 gebruikers, doen wij regelmatig een Technical Due Diligence (TDD). Daardoor houden zij grip op hun software en technische risico’s. 

Blinqx breidt haar softwareportfolio voortdurend uit door specifieke softwareonderdelen over te nemen. Hierdoor vergroot ze haar kennis in de sectoren waarin ze werkt en kan ze zich nog meer specialiseren. Wij ondersteunen Blinqx bij het uitvoeren van TDD’s om de technische kwaliteit van nieuwe softwareproducten te beoordelen. En kijken hoe deze nieuwe software geïntegreerd kan worden in hun bestaande suite. Een cruciaal aspect van al deze overnames is het herkennen en op waarde schatten van innovatieve technologie en expertise, die Blinqx naar een hoger niveau tilt.  

Standaardaanpak én maatwerk  

Blinqx vraagt ons regelmatig om bij een overname een Technical Due Diligence (TDD) uit te voeren. Zo kunnen zij gefundeerde beslissingen nemen over eventuele acquisities en risico’s vooraf inschatten en managen.  

Bij elke Technical Due Diligence (TDD) hanteren we bij Blis Digital consequent onze 7-staps aanpak, waarbij elke TDD essentiële, vaste onderdelen bevat. Naast deze standaardonderdelen richten we ons bij elke TDD op specifieke focusgebieden. Bijvoorbeeld het beoordelen van technische integratiemogelijkheden voor het inpassen van producten in het Blinqx-portfolio of het identificeren van verbeteringen die van toepassing zijn op het gehele portfolio. 

Sinds 2019 doen we TDD-projecten voor Blinqx. Het team dat aan deze projecten werkt varieert, maar bestaat doorgaans uit twee professionals, aangevuld met specialisten voor specifieke technologieën. Afhankelijk van het project betrekken we experts voor bijvoorbeeld broncode-analyses infrastructuur of security en dergelijke. De duur van een TDD varieert van 2 tot 4 weken.  

Minder risico, betere besluiten  

Als resultaat van onze technical due diligences heeft Blinqx voor alle software die ze aankopen diepgaand inzicht in de staat van hun platformarchitectuur, technical debt en servicelevels, plus een gedetailleerde roadmap voor toekomstige ontwikkelingen en verbeteringen. Zo hebben ze altijd een helder beeld van hun IT-infrastructuur, cybersecurity-status en van de schaalbaarheid van hun technologie. Dat helpt ze om risico’s te managen en de juiste strategische besluiten te nemen.  

Samen met Blis heb ik meerdere TDD’s gedaan. Het team van Blis weet precies hoe zij de benodigde informatie en risico’s boven tafel moet krijgen, zonder dat de andere partij het gevoel heeft dat er lijsten afgewerkt worden. Er vinden zelfs waardevolle discussies plaats die voor allen direct relevant zijn.

 

De ondernemersgeest gecombineerd met zware technische kennis is een unieke combinatie.

 

Ynze Sipkema, CTO Blinqx 

Meer weten over Technical Due Diligence?

Investeer je in softwarebedrijven of sta je voor een grote overname? Of wil je weten hoe toekomstbestendig je interne IT-landschap nog is? Wij geven je met deze unieke dienst snel en gedetailleerd antwoord op alle vragen over softwarekwaliteit. Lees hier meer onze TDD aanpak.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht