Oplossingen

Software research & Technical DD

Software research & Technical DD

Wij maken fusies en overnames van softwarebedrijven of maatwerksoftware stressvrij, door je precies te vertellen welke risico's erin zitten. We adviseren ook over wat je eraan moet doen.

Je wilt software aankopen of een softwarebedrijf overnemen met veel maatwerksoftware. Vervolgens wil je die software misschien integreren. Maar je wilt eerst weten of daar risico’s in zitten. Wij brengen die risico’s voor je in kaart.

We hebben daarvoor zelf een methode ontwikkeld die niet alleen de risico’s vindt, maar ook inzicht geeft in de kwaliteit, onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid van software en onderliggend ontwikkelproces.

Met een serie scans geven we investeerders, ondernemers en M&A-adviseurs de inzichten die ze nodig hebben voor onderbouwde toekomstplannen. Bij fusies en overnames adviseren over het beste integratietraject, impact en kosten. Directies van technologie-intensieve bedrijven vragen ons vaak om ze een beter beeld te geven van het systeemlandschap dat door de jaren heen is ontstaan. Met onze scans in de hand kunnen we ze adviseren over wat hun volgende stap moet zijn.

Wij hebben op deze manier al heel veel software ‘van binnen’ gezien. Die ervaring, plus onze eigen ervaring als makers van mission critical applicaties en platformen, maakt dat we snel een grondige analyse kunnen maken van de kwaliteit van software. We doen dat in een kort, intensief traject met specialisten die goed begrijpen wat de gevoeligheden en prioriteiten zijn. Een klein team garandeert effectieve communicatie, de voor dit type traject noodzakelijke snelheid en vertrouwelijkheid.

We rapporteren pragmatisch en overzichtelijk over:

  • Technische kwaliteit van de software
  • Schaalbaarheid
  • Architectuur en toekomstbestendigheid
  • Snelheid van ontwikkelen
  • Aandachtspunten voor innovatie en doorontwikkeling
  • Budgetten en investeringen
  • Mogelijke performanceproblemen
  • Security en compliance
  • Organisatorische risico’s, zoals afhankelijkheden van individuele ontwikkelaars of externe partners
  • Impact en risico’s van gebruikte tooling en frameworks

Meer weten?

Investeer je in softwarebedrijven of sta je voor een grote overname? Of wil je weten hoe toekomstbestendig je interne IT-landschap nog is? Wij geven je met deze unieke dienst snel en gedetailleerd antwoord op alle vragen over softwarekwaliteit.

Neem contact met ons op

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht