Oplossingen

Software research & Technical DD

Software research & Technical DD

Wij maken fusies en overnames van softwarebedrijven of maatwerksoftware stressvrij, door je precies te vertellen welke risico's erin zitten. We adviseren ook over wat je eraan moet doen.

Software Research & Technical Due Diligence

Je wilt software aankopen. Of een bedrijf overnemen dat veel maatwerksoftware heeft, die je wilt integreren in je eigen producten en processen. Dan wil je eerst weten of daar risico’s in zitten. Wij brengen die risico’s voor je in kaart met ons Technical Due Diligence assessment.

We ontwikkelden daarvoor zelf een methode die niet alleen de risico’s vindt, maar ook inzicht geeft in de kwaliteit, onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid van software en onderliggend ontwikkelproces. 

Weet wat je volgende stap moet zijn 

Een serie scans geeft jou als investeerder, ondernemer of M&A-adviseur de inzichten die je nodig hebt voor solide, onderbouwde toekomstplannen. Bij fusies en overnames adviseren we je over het beste integratietraject en over impact en kosten daarvan. Maar ook een product dat je al in huis hebt kan geheimen voor je hebben, omdat systeemlandschappen door de jaren heen groeien en complexer worden. Dus helpen we je als directeur of eigenaar van  technologie-intensieve bedrijven aan een beter beeld van je systeemlandschap dat door de jaren heen is ontstaan. 

Met onze scans in de hand kunnen we je adviseren over wat je volgende stap moet zijn. 

Snelheid en vertrouwelijkheid 

Wij hebben al heel veel mission critical software van binnen gezien. Die ervaring, plus onze eigen ervaring als ontwerpers en bouwers van applicaties en platformen, maakt dat we snel een grondige analyse kunnen maken van de kwaliteit van software. 

We doen dat in een kort, intensief traject met specialisten die goed begrijpen wat de gevoeligheden en prioriteiten zijn. Een klein team garandeert effectieve communicatie en de snelheid en vertrouwelijkheid die nodig zijn in dit soort trajecten. 

Wat je van ons krijgt bij een Technical Due Diligence

We rapporteren in een Technical Due Diligence pragmatisch en overzichtelijk over: 

  • Technische kwaliteit van de software. We doen een automatische scan van de code, die veelvoorkomende problemen signaleert.  
  • Schaalbaarheid. Kun je het product snel uitrollen naar (veel) meer gebruikers? De techniek kan daarbij soms in de weg zitten. Wij kennen de risico’s en zoeken naar mogelijke hindernissen. 
  • Architectuur en toekomstbestendigheid. We bekijken de technische basis van het product en vertellen je of die toereikend is om de komende jaren op verder te bouwen. 
  • Snelheid van ontwikkelen. Een belangrijk deel van de waarde van een softwareproduct zit in de wendbaarheid: hoe snel kan het met de markt meebewegen? Om dit te evalueren, kijken we naar techniek én organisatie. 
  • Aandachtspunten voor innovatie en doorontwikkeling. Hoe snel je een pakket kunt integreren en aanpassen, hangt af van de huidige opzet. Wij brengen de aandachtspunten in kaart. 
  • Budgetten en investeringen. Je leert veel over een product door te kijken naar investeringen uit het verleden en huidige budgetten voor onderhoud en verbetering. Een product waarop bezuinigd wordt, bevat vaak extra risico’s. 
  • Mogelijke performanceproblemen. Opschalen en groeien betekent dat je meer gaat vragen van je software. We zoeken performance-bottlenecks en stellen oplossingen voor. 
  • Security en compliance. Je hebt goede inzichten nodig in hoe een applicatie met data omgaat, waar data wordt opgeslagen en hoe die beveiligd wordt. 
  • Organisatorische risico’s. Afhankelijkheden van individuele ontwikkelaars of externe partners kunnen een risico vormen voor de toekomstbestendigheid van software. Net als lock-in of langlopende overeenkomsten met leveranciers. 
  • Impact en risico’s van gebruikte tooling en frameworks. Je krijgt een gedetailleerd overzicht van alle software van derden die een rol speelt in ontwikkeling en onderhoud van het product. Zijn er dingen bij die (binnenkort) niet meer ondersteund worden, of die aan een grote update toe zijn, dan is dat kritieke informatie voor jou. 

In deze blog vertellen we je meer over ons Technical Due Dilligence aanpak.

Meer weten over Technical Due Diligence? 

Investeer je in softwarebedrijven? Sta je voor een grote overname? Of wil je weten hoe toekomstbestendig je interne IT-landschap nog is? 

Wij geven je met deze unieke dienst snel en gedetailleerd antwoord op alle vragen over softwarekwaliteit. 

Neem contact met ons op

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht