Expertise

Business analyse, UX onderzoek en ontwerp

Business analyse, UX onderzoek en ontwerp

Om een supergoed softwareproduct te maken heb je meer nodig dan techskills. Want om te weten wat je moet maken moet je in het hoofd van de gebruiker kijken. Uitvinden wat de mensen beweegt die dagelijks met jouw software werken. En net zo belangrijk: wat jij als softwaremaker wilt bereiken. Dat lukt niet zonder business analyse, UX-onderzoek en UX-ontwerp.

Business analyse

De businessanalist zorgt dat iedereen in het project begrijpt wat we met een softwareproject willen bereiken. De businessanalist vertaalt je doelen in concrete, geverifieerde requirements waar het team mee aan de slag gaat.

UX-onderzoek

De UX onderzoeker houdt zich bezig met onderzoek naar de behoeften en pijnpunten van je eindgebruiker, het testen van ontwerpen, applicaties en gebruiksvriendelijkheid. De data uit UX-research is essentiële input voor het UX-ontwerp, maar ook voor businessanalist en developers.

UX-design

Een UX-ontwerper vertaalt de doelen, wensen en behoeften van gebruikers in een applicatie-ontwerp dat voor hen optimaal werkt. De UX-ontwerper houdt zich niet alleen bezig met individuele schermen, maar kijkt juist ook naar het grote geheel van een softwareproduct.

Wat levert het je op

Wat gaan een UX’er en een businessanalist voor jou doen wat jou echt verder helpt?

We zorgen dat de gebruiker de software snapt.
Zo brengen we gebruikers en ontwikkelaars dichter bij elkaar. Software verandert van een technisch systeem in een mensgerichte oplossing.

We vragen door.
Abstracte ideeën maken we concreet.We geven alle betrokkenen een compleet beeld van de wensen van de gebruiker en stippelen daarmee een pad uit naar software die echt werkt.

We schrijven user stories.
We werken de gevraagde functionaliteit uit tot we in detail begrijpen waar het om gaat. En wij hebben de technieken en methoden om dat goed te doen.

We maken alles tastbaar en visueel, waardoor het voor iedereen gaat leven.
De flow van een gebruiker door een app? Die tekenen we uit, met alle stappen. Het scherm dat de gebruiker ziet? Dat laten wij aan het team zien. Zo ziet iedereen de impact van technische beslissingen.

We bouwen een visuele bibliotheek.
Hierin kan iedereen zien hoe het resultaat eruit moet zien. Alle visuele elementen van je software zijn te herleiden naar dit design system.

We koppelen alles logisch aan elkaar.
Je bouwt nooit meer functionaliteit die niet gekoppeld is aan een concrete user story.

We zijn betrokken van begin tot eind.
Je werkt iteratief, dus je hebt continu nieuwe analyse en gebruikerskennis nodig. Wij zijn er het hele project en helpen je om continu dingen te maken waar gebruikers blij van worden.

We zijn je venster op de wereld.
Wat gebeurt er in de buitenwereld? Hoe veranderen gebruikersbehoeften in verschillende doelgroepen? Wij houden in de gaten wat concurrenten doen en komen met nieuwe ideeën.

Cases? Hebben we!

blue dots graphic
WHOA Systems

WHOA Systems

We helpen MKB-ondernemers ontsnappen aan faillissement door WHOA Systems toegankelijk en intuïtief te maken.

Zullen we je komen helpen?

Je hebt het inmiddels door: wij zijn graag de missing link tussen development en de wereld van de gebruiker. We versterken jouw softwareproject met analyse- en UX-expertise. Of we doen een analyse, een UX-onderzoek of een designsprint met je. Om te zorgen dat je weet wat je gebruikers willen. En wat je developers moeten bouwen. Of juist niet.

BOEK EEN SESSIE MET ONS

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht