Case

WHOA Systems

WHOA Systems

WHOA Systems: Complexe wet- en regelgeving geautomatiseerd, waardoor de MKB-ondernemer ontsnapt aan faillissement.

Hermes Advisory

In opdracht van Hermes Advisory ontwikkelden we een op Microsoft Azure gebaseerde legaltech cloudoplossing voor WHOA trajecten. WHOA staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Deze wet biedt ondernemers die in betalingsproblemen zitten weer perspectief.

Door middel van een herstructurering van hun bedrijf is er de mogelijkheid om te ontsnappen aan faillissement. Met de door ons ontwikkelde applicatie wordt het proces rondom de WHOA wet- en regelgeving voor een groot deel geautomatiseerd.

blue dots graphic
WHOA Systems

WHOA Systems

In de tijd van de Coronacrisis is deze applicatie zeer actueel. De wet biedt een uitzicht voor bedrijven die het moeilijk hebben door middel van een reorganisatie. Echter brengt een WHOA-traject een grote hoeveelheid werk met zich mee. Dit is voor veel MKB-ondernemers een drempel om aanspraak te doen op deze regeling.

blue dots graphic
Automatisering en workflow

Automatisering en workflow

Met de automatiseringsslag die we samen met Hermes Advisory gemaakt hebben, komen zij juist wel in aanmerking. Veel juridisch hand- en rekenwerk is vervangen door middel van een slimme workflow-toepassing en algoritmes. WHOA Systems voorziet daarmee in het opstellen van een nieuwe waardering en kapitaalstructuur voor het bedrijf, het indelen van klassen, het valideren van schulden, het maken van schuld analyse en het genereren van documenten voor de rechtbank. Ook kunnen alle verschillende stakeholders de actuele status van het traject volgen door middel een persoonlijk stakeholders-portaal.

Kennis en ervaring

Onze kennis en ervaring in Legal, Finance & Tech kwamen goed van pas bij dit project. Door meerdere sprints met Hermes Advisory te doorlopen, zijn we in korte termijn tot een goede eerste versie gekomen. Daarna zijn we in rap tempo door blijven ontwikkelen in sprints om steeds nieuwe functionaliteit toe te voegen.

We hopen dat WHOA Systems kan helpen met het voorkomen van onnodige faillissementen en blijft doorontwikkelen aan de applicatie!

Hermes Advisory heeft meer informatie over de WHOA schuld saneren buiten faillissement.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht