Case

WHOA Systems

WHOA Systems

WHOA Systems: Complexe wet- en regelgeving geautomatiseerd, waardoor de MKB-ondernemer ontsnapt aan faillissement.

In opdracht van Hermes Advisory ontwikkelden we een op Microsoft Azure gebaseerde cloudoplossing voor WHOA trajecten. WHOA staat voor Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Deze wet biedt ondernemers die in betalingsproblemen zitten weer perspectief. Door een schuldakkoord te bereiken voorkomen ze een faillissement en behouden werknemers hun baan.

Met de door ons ontwikkelde applicatie wordt het proces rondom de WHOA wet- en regelgeving voor een groot deel geautomatiseerd.

 

 

blue dots graphic
WHOA Systems

WHOA Systems

Door de Corona-crisis kampt een groot aantal ondernemingen met problematische schulden. De WHOA-wet biedt uitzicht voor bedrijven die het moeilijk hebben door het bereiken van een schuldakkoord. Echter brengt een WHOA-traject een grote hoeveelheid werk met zich mee. Dit is voor veel MKB-ondernemers een drempel om aanspraak te doen op deze regeling.

blue dots graphic
Automatisering en workflow

Automatisering en workflow

Met de automatiseringsslag die we samen met Hermes Advisory gemaakt hebben, komen zij juist wel in aanmerking. Veel juridisch hand- en rekenwerk is vervangen door middel van een slimme workflow-toepassing en algoritmes.

Wat doet WHOA systems?

WHOA Systems voorziet in het opstellen van een nieuwe waardering en kapitaalstructuur voor het bedrijf, het indelen van klassen, het valideren van schulden, het maken van schuld analyse en het genereren van documenten voor de rechtbank. Alle  verschillende stakeholders kunnen de actuele status van het traject volgen door middel een persoonlijk stakeholders-portaal. Ook de stemprocedure wordt door WHOA-systems ondersteund.

Kennis en ervaring

Onze kennis en ervaring in Legal, Finance & Tech kwamen goed van pas bij dit project. We zijn een agile/scrum proces ingegaan van constant uitvinden, bouwen, testen, optimaliseren en het verwerken van ons voortschrijdend inzicht. En dat alles onder hoge tijdsdruk want we wilden klaar zijn als er een golf van faillissementen aan zou komen.

We hebben WHOA-systems gebouwd als een multi-tenant cloudoplossing in Microsoft Azure. De voordelen:

  • Schaalbaarheid: Het maakt niet uit of een onderneming 30, 300 of 3000 stakeholders heeft.
  • Databeveiliging: Data van elke tenant wordt gescheiden van elkaar opgeslagen en blijft in de regio van de tenant. Hierdoor is de applicatie internationaal inzetbaar. En, via een due diligence room krijgen de betrokkenen enkel inzicht in documentatie waar zij recht op hebben.
  • Toegankelijkheid: Stakeholders kunnen overal en via elk device inloggen.
  • Whitelabel: Beschikbaar voor partners, zoals advocaten- en accountantskantoren. Voor elke tenant zijn de ‘look and feel’, e-mailsjablonen en documentsjablonen te personaliseren.

Tech For Good

Dit project is belangrijk voor ons omdat we proberen te kijken naar de maatschappelijke waarde van de projecten die wij doen. Het past goed bij wat wij noemen de ‘Tech For Good’ filosofie die we hebben met Blis. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid of het optimaliseren van zorgprocessen. Maar ook zoals in dit geval het leveren van een bijdrage aan het voorkomen van vermijdbare faillissementen, van bedrijven die eigenlijk een prima toekomstperspectief hebben.

We hopen dat WHOA Systems kan helpen met het voorkomen van onnodige faillissementen en blijft doorontwikkelen aan de applicatie!

Hermes Advisory heeft meer informatie over de WHOA schuld saneren buiten faillissement.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht