Case

Microsoft: Azure AI masterclass

Microsoft: Azure AI masterclass

Voor Microsoft Nederland ontwikkelden en gaven we een masterclass en een workshop, waarin mensen van universiteiten en hogescholen de kracht van Azure AI ontdekten.

Veel onderwijsinstellingen zijn al bezig met het onderzoeken, experimenteren en uitproberen van de toepassingen die generatieve AI kan bieden in het onderwijs. Maar ze hebben ook nog veel vragen. Microsoft Nederland zag mogelijkheden en schakelde ons in voor een masterclass en workshop over Azure AI. Doel: deelnemers inspireren en informeren over de mogelijkheden én beperkingen. 

Help het onderwijs Azure AI begrijpen en gebruiken 

Microsoft vroeg ons om een masterclass en een workshop te organiseren voor verschillende hogescholen en universiteiten. We hielden inspirerende sessies vol met demo’s, voorbeelden, verhalen en heel veel interactie. Deze aanpak werkt in onze ervaring het beste om een grote, diverse groep (er waren ruim 25 deelnemers) mee te nemen in dit verhaal. En het werkte: de energie en inspiratie spatten er twee keer 8 uur lang van af! 

De sessies moesten niet alleen kennis overbrengen, maar ook meteen hands-on ervaring bieden en mensen stimuleren om zelf aan het werk te gaan. Daarom lieten wij de deelnemers zien wat Azure AI allemaal kan door ze zelf een chatbot te laten bouwen. Daarnaast stonden we stil bij belangrijke onderwerpen als security, governance, responsible AI, privacy en kosten. 

Masterclass en workshop 

Onze AI-experts Albert-Jan Schot en Rutger Knijnenburg organiseerden twee sessies.  

De eerste sessie was een masterclass over Azure AI, in samenwerking met de Erasmus Universiteit. De masterclass begon met een inspirerend verhaal van Bas Smit (strategisch adviseur onderwijs van de Erasmus Digitalisation & Information Services) over een GenAI-project waar hij verantwoordelijk voor is. Dit project moet studenten en medewerkers de mogelijkheid geven om op een veilige en verantwoorde manier gebruik te maken van generatieve AI-toepassingen binnen Microsoft Azure, conform de compliancy regels die de universiteit stelt. Albert-Jan en Rutger lieten in het tweede gedeelte van de masterclass zien wat het platform allemaal te bieden heeft, van de basisprincipes tot de geavanceerde tools. 

De tweede sessie was een workshop, waar deelnemers de Azure AI-componenten gebruikten om een werkende chatbot in elkaar te zetten. Vooral in deze laatste sessie zagen we veel enthousiasme, omdat de deelnemers echt een gevoel kregen voor hoe de technologie werkt. 

Eerste stap naar nieuwe samenwerkingen 

Zowel Microsoft als de deelnemers waren zeer tevreden over de inhoud en de vorm van de sessies. Appie en Rutger kregen veel lof voor hun expertise, energie en enthousiasme. Dit is wat Armand Bloem, Higher Education Lead bij Microsoft, daarover zei: “Tijdens de masterclass en de workshop wisten Albert-Jan en Rutger hun diepe inhoudelijke kennis over de materie goed en energiek over de bühne te brengen. Ze hielden continu de connectie met de groep en pasten zich goed aan aan het kennisniveau van de deelnemers.” 

“Tijdens de masterclass en de workshop wisten Albert-Jan en Rutger hun diepe inhoudelijke kennis over de materie goed en energiek over de bühne te brengen. Ze hielden continu de connectie met de groep en pasten zich goed aan aan het kennisniveau van de deelnemers.” 

Maar het project leidde niet alleen tot enthousiasme en meer begrip van Azure AI. Er volgden ook tot concrete stappen naar verdere samenwerking en implementatie van AI-oplossingen in het onderwijs. Juist onze open blik en klantgerichte aanpak maakt ons, volgens Armand, de goede partij om universiteiten en hogescholen te helpen met AI op Azure: “Veel consultancy-organisaties komen met een proces aan waarin de stappen die gevolgd moeten worden vastliggen. Bij Blis Digital is dat anders. Ze kijken echt naar het probleem van de klant en kiezen snel de meest efficiënte oplossing. Ik heb nooit het gevoel dat het bij hun draait om het verbranden van zoveel mogelijk uren. Het gaat hen vooral om het neerzetten van de best mogelijke oplossing. Ze zijn ook bereid om mee te denken en te investeren in presales. Vooral in het onderwijs is dat belangrijk omdat de trajecten vaak wat langer zijn.” 

Inmiddels zijn we, dankzij deze 2 inspirerende sessies, met meerdere onderwijsinstellingen in gesprek over AI-projecten. 

Azure AI masterclass voor IT Pro’s

Ben je benieuwd hoe je Azure AI binnen jouw organisatie kunt toepassen? Ontdek de ongekende mogelijkheden van Azure AI in onze Masterclass, speciaal ontwikkeld voor IT-Professionals.  Waaronder CTO’s, developers en (senior) low-code developers. Het programma omvat alle belangrijke aspecten van Azure AI, zoals Cognitive Services en Azure Machine Learning.

Lees meer over Azure AI masterclass

 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht