Terugblik op de European Collaboration Summit

Terugblik op de European Collaboration Summit

Het was alweer even geleden dat we een normaal event konden bezoeken maar eindelijk was het dan zo ver. Samen met een aantal collega’s hebben we de European Collaboration Summit in Düsseldorf bezocht. Met een gevulde agenda op zak, en de nodige voorbereidingen voor eigen sessies zijn we met drie Blis’ers afgereisd naar Duitsland om daar in drie dagen te worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Microsoft 365 en het Power Platform. Mijn verslag van dit uiterst geslaagde event! 

Community Rocks 

Het is altijd leuk om de internationale community weer te ontmoeten en te netwerken #CommunityRocks. Maar het belangrijkste was misschien wel inspiratie op doen rondom alle nieuwe ontwikkelingen. Tijdens het event was er ook de jaarlijkse development conferentie Microsoft Build dus tijdens het diner of onder het genot van een drankje aan de bar, zijn veel van de nieuwe ontwikkelingen uitgebreid besproken die óf op de Collaboration Summit of juist op Build werden gedeeld. En natuurlijk waren er de nodige ideeën om mooie oplossingen te bouwen met al deze nieuwe aankondigingen!  

Collega Elianne heeft haar top drie al gedeeld (zie hier), en ik kan niet anders dan me daarbij aan sluiten als het gaat om Power Platform, Data en Community! Met alle energie rondom AI kon het niet anders dan dat ook daar leuke demo’s van zijn getoond. En ik kon natuurlijk niet achterblijven, dus ook in mijn demo’s kwam AI aan bod. 

De keynote 

Tijdens de community keynote is er door de PnP Community stil gestaan bij een hele reeks aan ontwikkelingen. Wat mij betreft vormt de keynote altijd het hoogtepunt van een event. Zo ook nu weer. De boodschap was helder: jouw team is groter dan je denkt! Er zijn zoveel mensen die in de community kennis delen waar je van kunt leren. Oplossingen die worden gebouwd zodat je in je eigen projecten kunt versnellen of als inspiratie kunt gebruiken, en zelfs hele producten die je direct kunt inzetten om je leven makkelijker te maken in de Microsoft 365 wereld. 

Tijdens de community keynote mocht ik zelf ook het één en ander delen rondom de CLI for Microsoft 365. Met de CLI for Microsoft 365 is het mogelijk om eenvoudig jouw Microsoft 365 omgeving te beheren.  

Demo content generen met ChatGPT 

Zoals gezegd, AI is hip dus had ik uiteraard een demo gekozen waar AI goed tot zijn recht kwam. In het demoscenario dat ik had uitgewerkt heb ik laten zien hoe je democontent kunt genereren op basis van Open AI (ChatGPT), een mooie sample door Nandeep Nachan te vinden op https://pnp.github.io/cli-microsoft365/sample-scripts/spo/create-sample-documents-with-openai/. Op deze manier heb je snel representatieve content die een demoscenario (of testcase) vaak meer tot zijn recht laat komen.  

Power Platform Landing Zones

En omdat we als Blis Digital natuurlijk nog steeds erg enthousiast zijn over het Power Platform kon een sessie daarover ook niet ontbreken. Tijdens “What can we learn from Azure Landing Zones for our Power Platform Landing zones” hebben ik onze visie op Power Platform Landing Zones gedeeld.  

Door het inzetten van Landing Zones dwing je jezelf om na te denken over belangrijke thema’s als consistentie, standaardisatie, kosten, beveiliging en natuurlijk organisatiebeleid. Door deze keuzes vast te leggen in templates en governanceregels zorg je voor een versnelling in de implementatie van het Power Platform terwijl je grip en controle houdt over je omgeving, de data én je kosten! 

En Microsoft zou Microsoft niet zijn als er niet een mooie start is gemaakt in de vorm van een Reference Architecture (https://cloudblogs.microsoft.com/powerplatform/2022/02/18/north-star-architecture-and-landing-zones-for-power-platform/). Het is een mooie opmaat naar een volledige implementatie van bijvoorbeeld het Center of Excellence of om als technische oplossing in te zetten voor het Power Platform Adoption Maturity Model.  En je kunt er de nodige tips & tricks uit halen om binnen je eigen organisatie met templates te werken zoals het inzetten van PowerShell of een eenvoudige toepassing om snel nieuwe omgevingen voor je aan te maken inclusief gewenst beleid.  

Meer weten? Of zelf aan de slag? 

Wil je daar nou meer over weten? We vertellen er graag over! En ben je benieuwd hoe het Power Platform jou kan helpen sneller te innoveren en weet je niet waar je moet beginnen? Met ons whitepaper “Succesvol innoveren met het Power Platformben je zo up en running!

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht