Interview: 'Digitale innovatie gaat met golven'

Interview: 'Digitale innovatie gaat met golven'

Bij Blis Digital dragen we geen water naar de zee. Zo helpen we bijvoorbeeld met de verdere ontwikkeling van het cloud platform NaviPract. Waarbij we oncologen helpen in de behandeling van kanker en daarmee het onnodig menselijk leed besparen. Richard Schot, vertelde het aan onze partner Friends in Business.

Wees niet bang

Digitale innovatie gaat met golven, steekt algemeen directeur Richard Schot van wal. ‘Beweeg je erop mee, dan kom je het verst.’ Als watersportliefhebber weet hij hoe woest golven soms kunnen zijn. De manier waarop hij zijn hobby uitvoert, wijkt niet ver af van zijn zakelijke visie: ‘Wees niet bang, omarm die golven. Maak er gebruik van.’

In het diepe

De surfplank staat symbool voor de diensten van Blis Digital. De zee is voor velen net zo ondoorgrondelijk als data. Met Blis Digital is die sprong in het diepe met een gerust hart te maken. Deze metaforen zijn echter geen loze reclamekreten. Blis Digital heeft zoveel specialistische kennis in huis dat het nationaal om meerdere redenen bekendstaat als een interessante organisatie die bedrijfskritische software bedenkt, bouwt en beheert.

‘Mensen kiezen voor ons omdat we veel uitblinkers in dienst hebben’

Veel uitblinkers

Blis Digital kent een extreem laag verloop onder haar medewerkers. ‘Dat de programmeurs niet overstappen naar de concurrent, daar zijn we heel blij om. We bieden volop participatiemogelijkheden, en ze delen ruimhartig mee in de winst. Maar de belangrijkste reden dat ze voor ons kiezen, is dat we veel uitblinkers in dienst hebben. Collega’s kunnen sparren met elkaar, ze trekken zich aan elkaar op.’ Bij Blis Digital wordt niemand gedetacheerd, je loopt er niet het risico een klus te moeten klaren met mensen met wie je geen zakelijke klik hebt.

Track-and-trace voor ziekenhuizen

Goede programmeurs leiden bovendien tot uitdagende opdrachten, veelal op het gebied van finance, health care en security. Voor de ziekenhuizen ontwikkelt Blis Digital met MedScan momenteel track-and-trace-software waarmee artsen en verpleegkundigen in één oogopslag zien waar veelal dure apparatuur en medische hulpmiddelen zich bevinden. ‘Er raken nogal wat spullen zoek in het ziekenhuis en bij de zorgorganisaties daaromheen. Wij zijn dit probleem aan het oplossen. Alles is straks traceerbaar.

Revolutionair

NaviPract is één van de bedrijven waarin Blis participeert. ‘Creatives, techtalents en entrepreneurs, dat zijn wij. We denken graag mee, in de rol van bijrijder, naast de ondernemer. We werken niet uitsluitend in opdracht. NaviPract is voor ons een impactinvestering. Met deze revolutionaire ontwikkeling, zo mag je het wel noemen, mogen we internationaal bijdragen om kankerbehandelingen te verbeteren. Dat maakt ons werk heel waardevol.’

De lat ligt hoog

Dan de hamvraag: hoe is het gesteld met de privacy van de patiënt? Hoe houd je adresgegevens verborgen als er bijvoorbeeld een relevante link wordt geconstateerd tussen iemands woonplaats in de buurt van chemicaliën of langs een snelweg, en zijn of haar gezondheid? Daar zegt Schot
geruststellend op: ‘We zijn gewend om mission critical software te bouwen. Heel hoge eisen op het gebied van privacy en security zijn voor ons vanzelfsprekend. In die zin ligt de lat bij ons standaard hoog.

Spraakmakend

NaviPract is slechts één voorbeeld. Blis Digital, gevestigd in de driehoek Rotterdam-Barendrecht-Ridderkerk, zit met zoveel meer partners op één golflengte. De andere ontwikkelingen en spraakmakende partijen uit diverse sectoren waarmee Blis Digital de afgelopen periode in zee is gegaan worden op de voet gevolgd door Friends in Business. Op de website van Friends in Business kun je meer lezen over welke spraakmakende partijen uit diverse sectoren Blis Digital de afgelopen periode in zee is gegaan.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht