Fusion Development: de ultieme samenwerking

Fusion Development: de ultieme samenwerking

Low-code en no-codeplatformen zijn er vooral voor zogenaamde citizen developers: gebruikers uit de business met IT-affiniteit die op zo’n platform zelf oplossingen kunnen bouwen. Bij no-code gebeurt dat door het ‘bij elkaar klikken’ van componenten. Low-code gebruikt eenvoudige expressies voor het maken van configuraties en formules, vergelijkbaar met Excel en het good-old Microsoft Access. Bij no-/low-code platformen worden de technische details zo veel mogelijk afgeschermd. Dat neemt de bouwer van apps veel complexiteit uit handen en zorgt dat applicaties snel af zijn en gebruikt kunnen worden. Maar helaas, je kunt met no-code en low-code niet alles bouwen…

Fusion Development:

“Het doorbreken van de glazen muur”

Soms mis je een koppeling met een extern systeem, die nodig is om essentiële data binnen te halen. Of je ontwikkelplatform heeft de functionaliteit die je nodig hebt gewoon nog niet. Dat is exact het probleem dat fusion development oplost. Microsoft definieert fusion development als het ‘doorbreken van de glazen muur’ tussen de gebruikers en de makers van software. Fusion development brengt eindgebruikers, citizen developers, developers en IT-beheerders bij elkaar. Een multidisciplinair team met maar één doel: snel en laagdrempelig oplossingen maken voor business-uitdagingen.

Citizen developers gaan met Power Platform aan het werk en schakelen een full-stack developer in als dat nodig is voor het ontwikkelen van integraties. De IT Pro zorgt dat de apps en data-integraties op de juiste manier uitgerold worden, en dat alles veilig en gecontroleerd gebruikt kan worden. Wordt de functionaliteit door een grotere groep gebruikt, of zelfs bedrijfskritisch dan kun je de app eenvoudig verder opschalen en heb je binnen je team alle kennis en ervaring om het project op Azure door te ontwikkelen. Zo wissel je efficiënt kennis uit, doet iedereen waar hij goed in is en word al je development- en IT-capaciteit optimaal ingezet.

Het Power Platform zelf uitbreiden met Fusion Development

Fusion development helpt je dus om meer te bereiken met het Power Platform, doordat je connectoren en functionaliteit kunt toevoegen. Maar het zou zonde zijn om die maar in één project te gebruiken, dus kun je connectoren uitrollen naar je hele organisatie. De data die je hebt ontsloten is dan beschikbaar voor alle andere Power Platform-ontwikkelaars. Veel ontwikkelaars delen hun uitbreidingen ook in het Independent Publisher Connector Program van Microsoft, waardoor iedereen ze kan hergebruiken. Ook wij zullen binnenkort een nieuwe connector publiceren, maar daarover later meer.

No-code DevOps

Maar fusion development houdt niet op bij Power Platform en development. Ook het beheer van applicaties (Application Lifecycle Management, of ALM) kun je voor een steeds groter deel aan citizen developers overlaten. Door een app te verpakken in een ‘solution’, kunnen zij hem zelf beheren, delen met andere omgevingen of afdelingen of hergebruiken als deel van een nieuwe oplossing. Allemaal zonder code te schrijven. Azure DevOps voorziet deze solutions van een versiegeschiedenis en geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om ontwikkel-, test-, acceptatie- en productie-omgevingen in te richten. Zo’n gestroomlijnd proces helpt een organisatie om professioneel met Power Platform om te gaan en zorgt dat fusion development een grote versnelling brengt in het bedenken, testen, bouwen en uitrollen van procesinnovaties.

Wat is jouw uitdaging?

Wij zijn enthousiast over fusion development en we werken graag op het Power Platform. Omdat het mensen in staat stelt om hun eigen werkprocessen te verbeteren. En omdat het developershanden vrijmaakt om veel meer impact te hebben door het ontsluiten van data en het bouwen van herbruikbare functionaliteit. Ben je net zo enthousiast als wij? Of moet je het allemaal nog zien en wil je ons een kans geven je te overtuigen? Laat van je horen! Vertel ons wat je uitdaging is en we brainstormen samen over hoe fusion development jou verder kan helpen.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht