Onze kennis, beschikbaar voor jou

Expertise

Expertise

Voor mission critical oplossingen zijn alleen de beste technologische bouwblokken goed genoeg. Wij volgen dus de belangrijkste technologie-vendors en technologieën op de voet, proberen alles en selecteren daaruit de beste ingrediënten voor onze oplossingen.

UX design

Bij Blis Digital geloven we dat een goede gebruikerservaring onmisbaar is bij het ontwikkelen van goede, toekomstbestendige software. Onze UX specialisten helpen je om jouw business-ideeën om te zetten in heldere ontwerpen en om complexe bedrijfsprocessen in software-oplossingen gebruiksvriendelijk en eenvoudig te maken.

Elk nieuw project starten we door de wereld van onze klanten goed te begrijpen en alle wensen in kaart te brengen. Een goede gebruikerservaring bepaalt voor een groot deel het succes van jouw software. We doen gebruikersonderzoek om de eindgebruiker beter te leren kennen, zodat we gebruiksvriendelijke oplossingen bedenken die goed aansluiten op hun behoeften.

Op basis van de inzichten die we opdoen, gaan we aan het slag met ontwerpen om de beste oplossingen te bedenken. Daarbij houden we de technische mogelijkheden voor ogen, zodat de oplossingen ook realiseerbaar zijn.

Onze UX expertise is verdeeld in drie fases:

Ontdekken

 • Kennismaking workshops
 • Concurrentieanalyse
 • Business analyse
 • Desk research
 • Expert reviews
 • Diepte-interviews
 • User testing
 • User Journey Flows
 • Roadmaps
Ontwerpen

 • Design workshops
 • Informatie architectuur
 • Interactie ontwerp
 • Visueel ontwerp
 • Design systems
 • Prototyping
 • Concept validatie
 • User stories (backlog)
Verbeteren

 • Usability testing
 • Analytics
 • Periodieke UX reviews
 • Brainstorm en co-creatiesessies

Zoek je ondersteuning bij een UX vraagstuk?

Neem contact met ons op

DevOps

De voordelen van DevOps zijn groot. Ontwikkelaars (Dev) en beheerders (Ops) werken samen aan snelle innovatie. Dat maakt je wendbaar en snel en geeft je de kans om security en compliance integraal op te nemen in je softwareproces: DevSecOps. Maar dat is één kant van het verhaal.

blue dots graphic

Voor ons is DevOps ook systems thinking: nadenken over software als systeem, en niet over ‘dat ene knopje’. Want het veranderen van dat ene knopje heeft impact op je bedrijfsproces. Iedere verandering kan onverwachte gevolgen hebben. Daarom heeft ons DevOps CoE (Center of Excellence) altijd je hele systeem in beeld. Zo garanderen we dat je processen altijd blijven werken.

Een ander belangrijk aspect van DevOps zijn feedbackloops. Om continu nieuwe waarde te creëren, heb je een proces nodig voor het verzamelen en analyseren van data. Ook dat is een taak voor je DevOps CoE. Zo kun je samen met je gebruikers kortcyclisch innoveren en je ideeën continu toetsen aan de realiteit, bijvoorbeeld met A/B-tests.

We helpen je ook bij het organiseren van training en communicatie. Want DevOps wordt pas succesvol als de hele organisatie het begrijpt en omarmt.

Wil je meer weten over ons DevOps CoE?

Neem contact met ons op

Modern SaaS Architecture Framework

Ons Modern SaaS Architecture Framework beschrijft wat er volgens ons minimaal in een moderne SaaS-oplossing moet zitten. Daarnaast bevat het ook slimme, geautomatiseerde features. Voor het genereren van documentatie en handleidingen, bijvoorbeeld.

Het framework zorgt ook dat je niet te veel software bouwt. Rapportagefunctionaliteit vervangen we bijvoorbeeld graag door goede data-API’s. Citizen developers en BI-specialisten kunnen de data dan gebruiken zoals ze willen en opnemen in bestaande oplossingen.
SaaS-oplossingen op ons framework zijn altijd:

 • Betrouwbaar
 • Veilig
 • Geoptimaliseerd voor kostenreductie
 • Ontwikkeld, getest en uitgerold in een DevOps-proces
 • Schaalbaar en snel

Ben je benieuwd wat ons Modern SaaS Architecture Framework jou te bieden heeft?

Neem contact met ons op

Low-code

Low-code is hot. En het Microsoft Power Platform is misschien nog wel hotter. Met het Power Platform levert Microsoft een hele interessante oplossing voor organisaties die al met Microsoft 365-applicaties werken en die digitaal willen innoveren.

 

 

blue dots graphic

Het Power Platform stelt je in staat om snel en eenvoudig oplossingen te bouwen. Tegelijkertijd kunnen de oplossingen complex zijn en is het beheer allesbehalve eenvoudig. Wil je het Power Platform écht succesvol inzetten, dan zijn er aan aantal randzaken waar je goed over na moet denken. Als grote Power Platform fans én ervaren software developers, brengen we het beste van deze twee werelden samen. We combineren de laagdrempeligheid en pragmatiek van low-code, met de principes en best practices van professioneel software development.

Maturity Model

We werken met een low-code maturitymodel om duidelijk te krijgen waar je staat op het gebied van low-code en wat de volgende stap moet zijn.

Governance

We richten processen en procedures in om te zorgen dat je snel kunt innoveren, terwijl je volledige grip houdt op je data en op de lifecycle van je low-code apps.

Ontwerpstandaarden en best practices

We werken met standaarden die wij vanuit onze ervaring meenemen. Richtlijnen voor het gebruik van e-mail en data, bijvoorbeeld, die datalekken voorkomen. Of templates die het bouwen van een app makkelijker maken.

Herbruikbare componenten

Je CoE neemt herbruikbare functionaliteiten in beheer. Zo bouw je aan een bibliotheek van mogelijkheden.

Continuous Improvement

Met DevOps bouwen we een proces van continuous improvement. Feedback loops vertellen je hoe low-code gebruikt wordt en wat je kunt doen om de kwaliteit te verbeteren.

Benieuwd wat low-code jou te bieden heeft?

Neem contact met ons op

Fusion Development

Fusion development brengt eindgebruikers, citizen developers, developers en IT-beheerders bij elkaar. Want low-code is een belangrijke stap vooruit, maar full-stack development zal altijd belangrijk blijven en voor het uitrollen en managen van applicaties heb je altijd IT-professionals nodig.

Door fusion development in te voeren, combineer je de snelheid van low-code met de veiligheid en de controle van IT Operations. Voor iedere low-code app bepaal je welk niveau van lifecyclemanagement en technische ondersteuning nodig is. En voor iedere aparte functionaliteit kijk je hoe je hem wilt bouwen. Veel front-end en dashboarding-oplossingen, maar ook e-learning en documentuitwisseling, zijn geschikt voor low-code development. Datatoegang en integraties vragen om een full-stack aanpak. Fusion development maakt het makkelijk om de verschillende technologieën aan elkaar en aan andere SaaS-platformen te koppelen.

Zo helpt fusion development je om snelheid te maken bij het automatiseren van businessprocessen en het implementeren van nieuwe verdienmodellen.

Meer weten over de kansen die fusion development jou te bieden heeft?

Neem contact met ons op

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht