Papier overboord voor leverancier luxe jachten

OCEANCO

OCEANCO

Oceanco Yachts ontwerpt en bouwt custom-made superjachten en staat wereldwijd bekend als een van de grootste leveranciers van deze luxe superjachten.

Werknemers van Oceanco hielden tot voor kort hun uren bij via een tijdrovend en foutengevoelig systeem op papier. Om dit proces efficiënter te laten verlopen ontwierpen we een mobiele app waarin medewerkers van Oceanco hun uren registreren. De managers beschikken vanaf nu over een dashboard waarop zij de uren eenvoudig kunnen inzien en beoordelen.

Technologie

De urenregistratie is vereenvoudigd en gaat vanaf vandaag snel en eenvoudig via een mobiele app. Met deze app kunnen medewerkers nu op een eenvoudige manier hun uren registreren. De app laadt gegevens uit andere systemen die de medewerker hyelpen bij het kiezen van de juisten projecten, codes en taken bij het registreren van de uren.

Voor de afdelingsmanagers hebben we een dashboard ontworpen waarop zij een overzicht hebben van de geregistreerde uren behorende bij hun afdeling. In één oogopslag is duidelijk wie zijn uren heeft ingevoerd en kan de afdelingsmanager ook de geregistreerde uren beoordelen.

Al deze functionaliteit is ook toegankelijk op desktop. Ook biedt de app ruimte voor continue optimalisatie van het proces, bijv. door nieuwe functionaliteiten toe te voegen die het gebruik en de gebruikerservaring (UX) voor de medewerker zullen verbeteren.

Design

Bij het ontwerp stond de gebruiksvriendelijkheid voorop: de urenregistratie moest snel en eenvoudig zijn en mocht niet meer als saai of tijdrovend worden ervaren.

Hiervoor hebben we het ‘one screen one task’-principe toegepast. Dit vereenvoudigt het werken met een klein scherm en de medewerker wordt vlot door het registratieproces geleid. Fouten bij de urenregistratie worden nu tot een minimum beperkt. Doordat de app data uit verschillende systemen bundelt, hoeft de medewerker nu geen codes of projecten meer uit zijn hoofd te kennen: hij hoeft alleen nog maar de juiste code of het juiste project te selecteren.

Het ontwerp is strak en stijlvol en past bij de uitstraling van de klant. Wel hebben we een opvallende, expliciete kleur aan het palet toegevoegd voor die situaties waarin speciale aandacht nodig was voor belangrijke handelingen of informatie.

Resultaat

Dankzij deze app behoort onnodig papierwerk bij Oceanco nu echt tot het verleden. Het hele proces van urenregistratie is gedigitaliseerd en onnodige stappen die vroeger werden gemaakt behoren nu tot het verleden.

Zo is de urenregistratie laagdrempelig geworden en zijn medewerkers gemotiveerder om hun uren op de juiste manier te registreren. Via het dashboard hebben de afdelingsmanagers nu sneller en beter inzicht in de uren en kunnen ze deze ook sneller en beter inschatten.

 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht