Case

DIAS SOFTWARE

DIAS SOFTWARE

DIAS Software is marktleider in innovatieve software voor de professionele financiële intermediair. En dat wil ze blijven. De software was echter verouderd en paste niet goed meer bij de huidige klantbeleving. De ambitie van DIAS was om in één keer een grote stap vooruit te maken met de software. En dat is gelukt!

UX en Visueel Design

We zijn gestart met een vooronderzoek naar optimalisaties op basis van de laatste ontwikkelingen op front-end techniek en inzichten in behoeften van gebruikers.

Na een grondig vooronderzoek hebben we in een aantal workshops zoveel mogelijk informatie opgehaald bij eindgebruikers. Op basis daarvan hebben we een UX design en interactieontwerp gemaakt. Het doel van de nieuwe user interface is dat de gebruiker snel en efficiënt door de applicatie heen wordt begeleid.

Daarna is een nieuw visueel design gemaakt wat herkenbaar is voor de klanten van DIAS maar toch een duidelijk nieuwe en innovatieve uitstraling heeft.

Samenwerking met DIAS Software

We werken samen met DIAS aan de software die toekomstbestendig is en waarbij DIAS het beheer en doorontwikkeling in de toekomst volledig zelf kan doen. Daarom is vanaf het begin een goede samenwerking opgezet tussen de IT teams van Blis en DIAS.

Daarnaast werden front-end en back-end volledig van elkaar gescheiden zodat enerzijds de bestaande databasestructuur behouden kon worden en anderzijds een volledig nieuwe frontend in Vue.js opgebouwd kon worden. Kostenbesparend en innovatief!

 

Succes bewezen door reacties gebruikers

Dat zowel het team bij DIAS als wijzelf enorm trots zijn op het eindresultaat is natuurlijk belangrijk. Maar nog veel belangrijker is de reactie van de eindgebruikers, de klanten van DIAS. De enorme hoeveelheid positieve reacties op de nieuwe applicatie is hét bewijs van het succes van dit project!

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht