Case

ALLSAFE Robotic Storage

ALLSAFE Robotic Storage

ALLSAFE biedt opslagruimtes voor iedereen met behoefte aan (tijdelijke) opslag. Daarbij kijken ze altijd naar nieuwe mogelijkheden en innovaties om de beste ervaring te bieden aan klanten.

ALLSAFE vroeg ons om samen de eerste volledig geautomatiseerde Robotic Storage Solution in Europa te ontwikkelen. Het Robotic Storage Concept biedt de klant maximale ondersteuning om alles gemakkelijk en veilig zelf te regelen. De app is de sleutel tot alle diensten en een robot doet het zware werk. De klant hoeft enkel de auto naar het loadingdock te rijden waar de robot de unit klaarzet. Simpel en snel!

Blis heeft samen met ALLSAFE de klantreis ontworpen, het UX design gemaakt en het platform en de app technisch gerealiseerd. De applicatie verzorgt alles van aansturing van hardware (poorten, sloten en natuurlijk de robot zelf). Een interessante en innovatieve uitdaging die ons op het lijf geschreven is!

blue dots graphic
De userflow

De userflow

Samen met ALLSAFE hebben we de ideale klantreis ontworpen. Elke handeling van de eindgebruiker moet zo makkelijk en slim mogelijk kunnen worden uitgevoerd. We hebben op locatie onderzoek gedaan naar alle touchpoints die de gebruiker tegenkomt. In een aantal co-creatie sessies zijn we met ALLSAFE tot een kloppende klantreis en concept gekomen. Het optimaliseren van de klantreis en het UX design hebben we uitgevoerd met onze in-house studio Doyle.

blue dots graphic
Eenvoud

Eenvoud

We maken voor ALLSAFE een mobiele MyALLSAFE app als sleutel voor alle diensten. Ondanks de technische complexiteit blijft alles voor de gebruiker eenvoudig werken. De app heeft een herkenbare uitstraling in de stijl van ALLSAFE. De overzichtelijke interface met duidelijke stappen zorgen ervoor dat de klanten er zonder problemen mee werken.

Techniek

Het ontwikkelen van de app bestond uit meerdere sprints. Een van de grootste uitdagingen was het koppelen van de app aan meerdere hard- en software oplossingen:

  • Toegangspoort terrein
  • Toegangszuil deuren/rolluiken (two-factor authentication)
  • Automatische deuren/rolluiken
  • Alarmsystemen
  • Storage Robot
  • Sloten (unit locks) via BlueTooth enz.

Om alle functionaliteit van het software platform, de app en alle hardware te koppelen, maken we voor de onderlinge communicatie gebruik van Microsoft Azure Service Bus. Daarnaast hebben we voor de toegangscontrole een koppeling gemaakt met Brivo. Hierdoor kunnen we vanuit de My ALLSAFE app met Bluetooth toegangsdeuren openen. Zo hoeft de gebruiker niet met codes te werken en kan hij makkelijk met de app via Bluetooth toegang krijgen tot zijn unit.

Via een koppeling met het CRM-systeem van ALLSAFE weten we welke klant bij welke unit hoort en kunnen we de robot aansturen om alvast de unit op te halen bij aanmelding op het terrein. Om de authenticatie van de gebruiker te regelen en ervoor te zorgen dat de juiste unit aan de juiste klant wordt gekoppeld, zetten we Identity Server 4 in. Om de applicatie ook technisch goed te kunnen monitoren wordt er gebruik gemaakt van Application Insights en Microsoft App Center.

Opslagruimte van de toekomst

ALLSAFE is een innovatief bedrijf en heeft een uitgebreide roadmap voor de toekomst. Daarom hebben we de software zo opgezet dat hij uitbreidbaar is richting de toekomst. Samen met ALLSAFE maken we de business cases voor doorontwikkeling en bepalen we waar de kansen liggen.

Zo is de app bijvoorbeeld nu al geschikt gemaakt voor het stallen van motorvoertuigen. De Engine Rooms. Daarnaast zijn we ook de andere niet-robotics vestigingen van ALLSAFE aan het upgraden en aansluiten. We plaatsen digitale sloten, zodat de gebruikers geen fysieke sleutels meer nodig hebben en voortaan toegang kunnen krijgen via de app.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht