Case

ABN AMRO: Innovatieve Chatbot voor ZZP'ers

ABN AMRO: Innovatieve Chatbot voor ZZP'ers

Op de afdeling Innovatie houdt een team van gedreven mensen zich bezig met het bedenken, ontwikkelen en uitwerken van innovatieve producten. In een multidisciplinaire samenwerking tussen ABN AMRO Bank, Blis, Strategiemakers en ABN AMRO Verzekeringen ontstond Zjef, een chatbot die zzp’ers gaat helpen met een vliegende start van hun carrière als zzp’er.

Slimme chatbot

Bedrijven kunnen een groot deel van de primaire interactie met de klant door een chatbot laten behandelen zodat mensen snel en efficiënt op de juiste plek terechtkomen. Zo kan bijvoorbeeld de chatbot die we ontwikkelden voor Facebook Messenger onze klant ABN AMRO helpen om nieuwe doelgroepen beter te bedienen.

blue dots graphic
Wie is Zjef?

Wie is Zjef?

Wie aan de slag wil als zzp’er moet veel regelen, en weet niet altijd waar hij moet beginnen. Door de grote hoeveelheid informatie die online te vinden is, ziet de startende ondernemer soms door de bomen het bos niet meer. Zjef begeleidt zzp’ers stap voor stap bij het opzetten van hun onderneming. Hierbij neemt Zjef je bij de hand langs verschillende topics zoals Starten als zzp’er, Uurtarief & Inkomen, Administratie, Btw, Risico’s, Klanten & Concurrenten, Social media & Netwerken en Expertise & Persoonlijke ontwikkeling.

blue dots graphic
Zzp-coach

Zzp-coach

Ook kan Zjef je helpen met het op tijd uitvoeren van je taken door reminders sturen voor bijvoorbeeld je btw-aangifte. Zjef is de coach die jou eenvoudig en overzichtelijk door alle stappen heen loodst op weg naar een succesvolle carrière als ondernemer. Heb je behoefte aan meer informatie? Dan regelt Zjef een afspraak met een coach die je verder kan helpen.

Ontwikkeling

In deze eerste fase in de ontwikkeling van Zjef biedt de chatbot een breed scala aan algemene informatie. Met de input van zzp’ers gaat Zjef in de toekomst steeds meer maatwerk leveren en persoonlijker worden in zijn respons. Zjef kan in de toekomst verder worden ontwikkeld zodat hij intelligenter wordt en de startende zzp’er nog beter op weg helpen. Chatbot Zjef maakt deel uit van een innovatietraject van ABN AMRO.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht