Een API is nog geen connector

Een API is nog geen connector

In een eerdere blog hebben we al een real-life scenario beschreven waar low-code en full code samen kwamen: Hé SaaS-leverancier, een API alleen is niet genoeg! Maar wanneer kies je nu low-code, en wanneer full code?

European Power Platform Conference

Van 6 tot 8 april aanstaande vindt de European Power Platform Conference plaats in Berlijn, Duistland. In drie dagen nemen verschillende experts je mee door de bouwblokken van het Power Platform. Uiteraard is Blis ook van de partij! En dat niet alleen, Albert-Jan gaat er zelfs een sessie presenteren met als (werk)titel: Een API is nog geen Connector. Want wat nu als jouw SaaS-leverancier alleen een API aanbiedt om te integreren? Hoe zorg je er dan voor dat je daar wat mee kunt? Ga je aan de slag met http-triggers? Mag je Custom Connectors verwachten? En hoe zorg je ervoor dat je veilig met die gegevens kan werken? Zomaar enkele vragen waar je mee te maken krijgt als je aan de slag gaat met het Power Platform.

Op basis van onze ervaringen neem ik je mee bij de verschillende stappen om data uit een API veilig te ontsluiten in een low-code toepassing zoals een Power BI dashboard of een Power App. Ik vertel je alle ins en outs over hoe je de informatie op de juiste plek op slaat, wat de juiste bouwblokken uit het Power Platform zijn en hoe je Azure in kunt zetten. Alles wat je nodig hebt om een goede low-code connector te bouwen, bovenop je API. Want, zoals we al eerder schreven: een API alleen is niet genoeg!

Maar met het alleen het ontsluiten van data middels een connector ben je er nog niet. Want wanneer kies je voor Power Automate en wanneer voor Azure Logic Apps? En waar sla je de copy van de data op? Veel van deze keuzes worden vaak pas in het bouwen van een oplossing gemaakt, lang niet altijd zijn dat bewuste en doordachte keuzes! Vandaar wat we een stap terug doen en samen kijken welke keuzes er zijn en hoe je deze het beste kunt maken.

Zie ik je in Berlijn?

Ben je net zo enthousiast als wij, misschien zien we je op de European Power Platform Conference? Ik praat graag met je verder tijdens een biertje. Kan je niet wachten tot april en ben je benieuwd of het Microsoft Power Platform in jouw organisatie ook versnelling en flexibiliteit kan brengen? Laat het ons weten. Dan gaan we samen op zoek naar de innovatiekansen die Power Platform jou te bieden heeft.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht