Dat moet toch slimmer kunnen?!

Dat moet toch slimmer kunnen?!

Wat ik zou verwachten? Een link naar een online formulier waar ik de gegevens van onze organisatie eenvoudig en veilig kan invoeren. En wanneer ik dan op submit klik worden mijn gegevens doorgezet naar, in dit geval, SAP om een leverancier aan te maken in. Dat was toch het idee van digitalisering? Dat het ons tijd ging schelen?!

Hoe het ging? Ik ontving een e-mail met een bijlage; een .doc-file (au!). Na de verschillende security waarschuwingen in Word weg geklikt te hebben, kan ik de file bewerken. Ik vul allerhande, toch wel soort van gevoelige informatie in als bankgegevens, juridische- en persoonsgegevens, om vervolgens het formulier als bijlage (dat was me nadrukkelijk gevraagd!) terug te mailen. De ontvanger gaat daarna het formulier openen en over typen, ja – echt waar – ik heb het gevraagd, in SAP.

Dit hele proces had een doorlooptijd van vier werkdagen en nam grofweg 30-40 minuten van productieve tijd in beslag. Ja, zo krijg ik het ook druk! En los van de kostbare arbeidsproductiviteit, wat te denken van het security & privacy aspect? Van dat formulier zijn toch al gauw drie kopietjes gemaakt. Geen idee wat er verder met al die documenten gebeurt. Dat moet toch anders kunnen zou je zeggen? En wat ons betreft moet dat ook anders!

De ERP-wereld integreren met het low-code-universum

Bovenstaande voorbeeld is wat ons betreft een hele goede usecase voor een low-code toepassing. Want het ontsluiten van SAP naar externe gebruikers om daar deze informatie direct in de bron op te voeren, is vaak een brug te ver. Maar een Power App die deze informatie veilig verzameld, gekoppeld aan een flow die een eventuele extra controle slag faciliteert, bijvoorbeeld via een bericht via Teams, om vervolgens de gegevens via een connector aan SAP aan te bieden, is zo gemaakt!

Noem vijf dingen

Het is misschien een eenvoudig voorbeeld, maar dit soort usecases kunnen een grote besparing opleveren als je ze extrapoleert naar een hele organisatie. Ik weet zeker dat er legio van voorbeelden zijn die door dit soort eenvoudige toepassingen écht gedigitaliseerd worden. Wij helpen je hier uiteraard graag bij! Hoe je zelf op het spoor komt? Door op een willekeurige afdeling eens te vragen “noem mij vijf dingen waarvan jij denkt, dat moet toch slimmer kunnen…”. Je zult versteld staan hoeveel winst er te behalen is!

Wil je meer weten over het integreren van een ERP-platform met het Microsoft Power Platform? Benieuwd of jouw (legacy) applicaties ook geschikt zijn om te koppelen met de low-code wereld? Een concrete usecase gevonden? Let’s talk! We helpen je graag…

PS: In deze post kan SAP vervangen worden voor welk ERP-platform dan ook! En om eerlijk te zijn, is Power Platform ook te vervangen voor een ander low-code platform. Het concept is het zelfde! Zo heeft Mendix (een ander low-code platform) een hele mooie case van Mamoet over de integratie van hun ERP-platform met low-code om digitale innovatie mogelijk te maken.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht