UX en business analyse

UX en business analyse

UX en business analyse

Om te weten wat je moet maken, moet je in het hoofd van de gebruiker kijken en uitvinden wat de mensen beweegt die dagelijks met jouw software werken. Wat ze motiveert of frustreert. En net zo belangrijk: wat jij als softwaremaker wilt bereiken. Dat lukt niet zonder business analyse, UX-onderzoek en UX-ontwerp.

Business analyse
De businessanalist zorgt dat iedereen in het project begrijpt wat we met elkaar willen bereiken. Door doelen te vertalen in concrete, geverifieerde requirements. Met die informatie kan het team de juiste beslissingen nemen.

UX-onderzoek
User Experience (UX) Research houdt zich bezig met het verifiëren van aannames, het testen van ontwerpen, applicaties en gebruiksvriendelijkheid en analyse van gebruikersgedrag en de context waarin dat gedrag plaatsvindt. De data uit UX-research is essentiële input voor het UX-ontwerp, maar ook voor businessanalisten en developers.

UX-ontwerp
Een UX-ontwerper vertaalt de doelen, wensen en behoeften van gebruikers in een applicatie-ontwerp dat voor hen optimaal werkt en kijkt dus naar het grote geheel van een softwareproduct en niet alleen naar de individuele schermen…

Download hier het Whitepaper

Zullen we je komen helpen?

Wij zijn graag de missing link tussen development en de wereld van de gebruiker. We versterken jouw softwareproject met analyse- en UX expertise. Of we doen een analyse, een UX-onderzoek of een designsprint met je. Om te zorgen dat je weet wat je gebruikers willen. En wat je developers moeten bouwen. Of juist niet… Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laten we kennismaken!

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht