Stage

Afstudeerstage Software Tester

Afstudeerstage Software Tester

Even voorstellen

Misschien moeten we ons eerst even aan je voorstellen: Wij zijn Blis Digital, een bureau voor digitale innovatie en data-driven services. In gespecialiseerde teams bedenken, bouwen en beheren wij digitale maatwerk oplossingen waarme onze klanten en relaties technologische kansen optimaal benutten.

Want de wereld digitaliseert. En dat vraagt om verandering. Om succesvol te zijn en te blijven in een veranderende wereld inspireren wij onze klanten om de kracht van technologie los te laten op alle aspecten van het bedrijf. Ons motto is niet voor niets: “Unleash the power of technology”⚡

Hoe we dat doen?

Met een bevlogen team van ongeveer 50 innovatie experts, creatieve koppen en technische masterminds werken we met bestaande en nieuwe technologie aan future-proof klantervaringen, slimme software, apps en data-driven services die de business van onze klanten/relaties innoveren. Waardoor zij, en wij, continu in beweging blijven. En daar worden wij écht heel blij van.

Bij Blis is testautomatisering in ontwikkeling. We schrijven unittesten en hebben ervaring met het testen van de GUI m.b.v. Cypress en Playwright. Testautomatisering biedt onder andere waarde als we kunnen aantonen dat de kwaliteit van de applicatie overeind blijft na toevoegen van nieuwe features.

Met een regressietest wordt dit aangetoond. Hoe uitgebreider de regressietest, hoe groter het vertrouwen in de kwaliteit van de bestaande functionaliteit. Handmatig uitvoeren van die regressietest kan problematisch worden. De doorlooptijd wordt erg lang en meerdere varianten van dezelfde testcase geeft een goede dekking, maar ook verveling en kans op fouten bij een menselijke tester. Testautomatisering kan hier uitkomst bieden.

Nu hoor ik je denken, wat houdt dat dan precies in? De stagiair zet een automatische regressietest op voor één van onze projecten m.b.v. een combinatie van Playwright (UI tests) en API tests. Er wordt een aparte testomgeving met eigen testdata opgezet. Het testscript is zo opgezet dat de database wordt opgeschoond en meerdere testruns achter elkaar stabiel blijven lopen met een opgeruimde database. Na testuitvoer wordt een rapportage gegenereerd met details over doorlooptijd en eventuele issues.

Wij werken met name voor B2B klanten. Denk hierbij aan projecten zoals een toegangssysteem voor publieke ruimtes voor Nsecure, een mobiele app en een webapplicatie voor Raillert om veilig werken rondom het spoor, webapplicatie voor verzekeringsadviseurs en fintech apps voor o.a. ABN Amro en KPMG.

Is dat iets waar jij helemaal enthousiast van wordt en/of heel nieuwsgierig naar bent of de functie tester bij je past? Dan willen we graag dat je het volgende meebrengt:

Kennis

 • Je beschikt minimaal over HBO-werk en denkniveau en je volgt een relevante opleiding zoals informatica.
 • Je hebt basiskennis vanuit school of een bijbaantje over gebruikerstesten.
 • Je hebt kennis van JavaScript en/of TypeScript.
 • Je beheerst de basiskennis van development.
 • Je beheerst de basiskennis van testmethodieken en testontwerptechnieken.
 • Je bent bekend met het opstellen van testscripts voor o.a. regressietests en API testing.

Skills

 • Je werkt gestructureerd en je hebt aandacht voor details.
 • Je deelt de kennis die je tijdens je afstudeerstage opdoet graag aan je Blis collega’s.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Persoonlijkheid

 • Je bent gedreven om jezelf te ontwikkelen.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je durft te communiceren en initiatief te nemen.
 • Je bent niet bang om hulp te vragen aan je collega’s wanneer je die nodig hebt.
 • Je hebt een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent kritisch op je eigen werk en je bent niet bang om feedback te vragen.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Van Blis kun je het volgende verwachten:

 • Een passend afstudeerproject. Door ons projectmatig werken zijn wij in staat deze aan te laten sluiten aan jouw wensen en schoolvereisten. Wij zorgen voor een project dat past bij jouw ambities, interesses en kennis & kunde (maar wel zo ingestoken dat je voldoende wordt uitgedaagd).
 • Een stagevergoeding.
 • Flexibele werktijden/-dagen, altijd in overleg met het team.
 • Goede stagebegeleiding van teammanager/projectmanager Thierry.
 • Je wordt gekoppeld aan een ervaren collega tester voor inhoudelijke begeleiding en kennisoverdracht.
 • Een hecht, gezellig en ondernemend team en bij een klik met ons team bieden we jou misschien wel een dienstverband aan ?

OVER BLIS DIGITAL

Blis Digital helpt bedrijven om de kracht van cloud technologie los te laten op alle aspecten van een organisatie. Wij realiseren technologische oplossingen die diep ingrijpen in de kern van de organisatie. Wij creëren de technologie waar een complete business op draait. Dat vraagt vertrouwen. En dat vertrouwen verdienen wij door ons te verbinden aan langdurige samenwerkingen en wederzijds succes met onze klanten en partners. In gespecialiseerde teams bedenken, bouwen, en beheren wij digitale oplossingen waarmee onze partners en opdrachtgevers technologische kansen optimaal kunnen benutten.

Wij zijn Blis Digital. Creatives, Tech Talents en Entrepreneurs.

MEER WETEN?

We kunnen je nog zoveel meer vertellen, maar nu laten we liever jou aan het woord. Ben je er klaar voor? Wil jij onze opdrachtgevers helpen relevant te zijn en te blijven? Neem contact op met Linda (06-81116660) of vul het onderstaande formulier in om direct te solliciteren.

 

Solliciteer direct

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht