Stage

Afstudeerstage performance optimalisatie bij Blis Digital

Afstudeerstage performance optimalisatie bij Blis Digital

Hallo en welkom bij jouw mogelijke stageplek! Ja, dat is nogal enthousiast, maar we zijn dan ook erg enthousiast over wat de toekomst ons, en hopelijk samen met jou, te bieden heeft.

Even voorstellen

Misschien moeten we ons eerst even aan je voorstellen: Wij zijn Blis digital, een bureau voor digitale innovatie en data-driven services. In gespecialiseerde teams bedenken, bouwen en beheren wij digitale maatwerk oplossingen waarmee onze klanten/relaties technologische kansen optimaal benutten.

Want de wereld digitaliseert. En dat vraagt om verandering. Om succesvol te zijn en te blijven in een veranderende wereld inspireren wij onze klanten om de kracht van technologie los te laten op alle aspecten van het bedrijf. Ons motto is niet voor niets: “Unleash the power of technology”⚡.

Hoe we dat doen?

Met een bevlogen team van ongeveer 50 innovatie experts, creatieve koppen en technische masterminds werken we met bestaande en nieuwe technologie aan future-proof klantervaringen, slimme software, apps en data-driven services die de business van onze klanten/relaties innoveren. Waardoor zij, en wij, continu in beweging blijven. En daar worden wij écht heel blij van.

Wat je bij ons komt doen

Om je een duidelijk beeld te geven wat een stagiair bij ons komt doen nemen we je graag mee:
Wij zijn op zoek naar een stagiaire voor Performance Insights die ons team komt versterken bij implementatie projecten en daar zelfstandig op zoek gaat naar de oorzaken van performance issues in complexere applicatie en IT workloads.

In eerste instantie gaan we op zoek naar de functionele requirements. Wat wil de klant bereiken met de performance analyse en wat verwacht de klant na de implementatie te zien wat betreft performance. Heeft de klant op dit moment specifieke problemen of gaat het er om meer inzage te krijgen in de ervaring van gebruikers met de workloads die ze hebben.

Met de connectoren van het Tuuring Insights platform halen we de (performance) data uit verschillende componenten bij de klant, denk hierbij aan hardware, infra en software.  Mochten we eventueel specifieke informatie missen dan kunnen we zelf de SQL aanpassen of gaan we met de developers van Tuuring bepalen hoe we deze data ook kunnen ontsluiten, dit is afhankelijk van de connector. We verwachten dan ook een brede basiskennis van IT-concepten zoals virtualisatie, netwerk connecties, de werking van operating systems, databases, (web) applicaties en fysieke/virtuele werkplekken. Vaak hebben we te maken met complexe ERP systemen (Oracle/PeopleSoft) of EPD’s (HiX).

Als we alle benodigde data hebben ontsloten in het Performance Insights platform van Tuuring en analyseren de data met behulp van Kibana visualisaties/dashboards. Daarbij verwachten we van de stagiair dat hij zelf ook dashboards kan gaan samenstellen om verdere analyses uit te voeren.

De verkregen performance data dient geanalyseerd worden, we verwachten van een stagiair dat hij samen met de specialisten in het team de analyse kan doen. Focus gebied voor de stage opdracht zal het infrastructuur gedeelte van de workload zijn.

Uit de data-analyse moet een advies komen richting de klant. Aan welke knoppen kan of moet gedraaid worden om tot een betere performance te komen?

Binnen de Enterprise IT afdeling doen we ook functionele en technische PeopleSoft (ERP) consultancy en begeleiden we klanten in verschillende processen. Ook starten we onderzoek naar het cloud oplossingen voor klanten met on-premise applicaties. Als stagiair binnen onze afdeling zal je hier ook kennis mee maken.

Uiteraard gaan we samen met onze stagiair een mooie uitdagende afstudeeropdracht bepalen.

Wat wij van jou verwachten

Is dat iets waar jij helemaal enthousiast van wordt en/of heel nieuwsgierig naar bent of product design bij je past? Dan willen we graag dat je het volgende meebrengt:

Kennis

 • Je beschikt minimaal over HBO-werk en denkniveau en je volgt relevante opleidingen Informatica (Data Analytics, Data Science & Artificial Intelligence) of BIM.
 • We verwachten dan ook een brede basiskennis van IT-concepten zoals virtualisatie, netwerk connecties, de werking van operating systems, databases, (web) applicaties en fysieke/virtuele werkplekken.


Skills

 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent gedreven om jezelf te ontwikkelen.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je durft te communiceren en initiatief te nemen.
 • Je bent niet bang om hulp te vragen aan je collega’s wanneer je die nodig hebt.
 • Je hebt een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent kritisch op je eigen werk en je bent niet bang om feedback te vragen.

Wat je van ons kunt verwachten

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Van ons kun je het volgende verwachten:

 • Een passend afstudeerproject. Door onze ruime ervaring zijn we in staat om de juiste begeleiding te bieden en te voldoen aan schoolvereisten.
 • Een stagevergoeding.
 • Flexibele werktijden/-dagen, altijd in overleg met het team.
 • Een ervaren stagebegeleider en een technische collega die je inhoudelijk begeleid.
 • Een hecht, gezellig en ondernemend team en bij een klik met ons team bieden we jou misschien wel een dienstverband aan 😉

OVER BLIS DIGITAL

Blis Digital helpt bedrijven om de kracht van cloud technologie los te laten op alle aspecten van een organisatie. Wij realiseren technologische oplossingen die diep ingrijpen in de kern van de organisatie. Wij creëren de technologie waar een complete business op draait. Dat vraagt vertrouwen. En dat vertrouwen verdienen wij door ons te verbinden aan langdurige samenwerkingen en wederzijds succes met onze klanten en partners. In gespecialiseerde teams bedenken, bouwen, en beheren wij digitale oplossingen waarmee onze partners en opdrachtgevers technologische kansen optimaal kunnen benutten.

Wij zijn Blis Digital. Creatives, Tech Talents en Entrepreneurs.

MEER WETEN?

We kunnen je nog zoveel meer vertellen, maar nu laten we liever jou aan het woord. Ben je er klaar voor? Wil jij onze opdrachtgevers helpen relevant te zijn en te blijven? Neem contact op met Linda (06-81116660) of vul het onderstaande formulier in om direct te solliciteren.

 

 

Solliciteer direct

Hidden
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht